Ερώτηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για το κλείσιμο του θεραπευτηρίου για βαριά ανάπηρους στο Σκαραμαγκά
Τετάρτη, 27 Σεπτέμβριος 2017

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ οδηγεί στο κλείσιμο το Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων για βαριά ανάπηρους στο Σκαραμαγκά, συνεχίζοντας την εγκληματική πολιτική της υποχρηματοδότησης, της υποβάθμισης και συρρίκνωσης των δημόσιων δομών και υπηρεσιών Πρόνοιας των προηγούμενων κυβερνήσεων, "ανοίγοντας" ακόμη μεγαλύτερο χώρο για κερδοφόρα δράση στους επιχειρηματικούς ομίλους που δραστηριοποιούνται σε αυτόν τον τομέα, καταγγέλλει με ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης.

Είναι μία συνειδητή πολιτική σχεδιασμένη στα πλαίσια της ΕΕ που βήμα - βήμα προωθούν όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων στη χώρα μας και η σημερινή, για απαξίωση των δημοσίων δομών και ιδρυμάτων για βαριά αναπήρους, ούτως ώστε να εμφανίζεται σα σωτήριο το μέτρο του κλεισίματος αυτών των ιδρυμάτων.

Τη στιγμή που η ίδια η ζωή επιτάσσει, και ιδιαίτερα αυτά τα χρόνια της κρίσης, την ύπαρξη ακόμη περισσότερων δημόσιων κέντρων με υψηλής ποιότητας και δωρεάν υπηρεσίες στήριξης των βαριά αναπήρων και των οικογενειών τους. Ανθρώπων, βαριά αναπήρων, που δεν είναι δυνατόν να εκπαιδευτούν και να αυτοεξυπηρετηθούν και οι οικογένειες είτε δεν υπάρχουν είτε αδυνατούν να τους φροντίζουν.

Η κυβέρνηση εμφανίζει το κλείσιμο σαν αναγκαίο λόγω της κακής κατάστασης του χώρου. Αυτή η κακή κατάσταση της έλλειψης προσωπικού και απαξίωσης των εγκαταστάσεων του ιδρύματος είναι λόγω της χρόνιας υποχρηματοδότησης.

Όμως, αν γίνουν οι κατάλληλες παρεμβάσεις, ο χώρος μπορεί να γίνει σύγχρονος και ανθρώπινος αλλά και να μπορέσει να φιλοξενήσει περισσότερους περιθαλπόμενους που σήμερα ζουν σε άθλιες συνθήκες στα σπίτια τους ή οι οικογένειες αναγκάζονται να πληρώνουν τεράστια πόσα σε ιδιωτικά κέντρα για την φροντίδα τους.

Σήμερα η απόφαση αυτή εμφανίζεται και με το μανδύα διάφορων επιστημονικοφανών ιδεολογημάτων που προωθεί εδώ και χρόνια η ΕΕ περί «αποασυλοποίησης» που στην πράξη οδηγούν τα άτομα με ειδικές ανάγκες είτε σε ιδιωτικά θεραπευτήρια είτε στο σπίτι όπου οι τσακισμένες από τα αντιλαϊκά μέτρα εργατικές λαϊκές οικογένειες αδυνατούν να ανταποκριθούν στην κάλυψη στοιχειωδών αναγκών.

Eρωτάται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή:

«Πώς τοποθετείται στα αιτήματα των γονιών και κηδεμόνων του ιδρύματος και του αγωνιστικού αναπηρικού κινήματος:

- να μην κλείσει το δημόσιο Θεραπευτήριο για βαριά ανάπηρους του Σκαραμαγκά

- να αναβαθμιστούν οι δομές και υπηρεσίες του με συγκεκριμένες παρεμβάσεις για εκσυγχρονισμό των κτιριακών και ηλεκτρομηχανολογικών και άλλων εγκαταστάσεων, αλλά και με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων για ανθρώπινη ποιοτική παραμονή των περιθαλπόμενων στο κέντρο αλλά και ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς των εργαζόμενων σε αυτό

- να δημιουργηθούν και νέες σύγχρονες κρατικές μονάδες με πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και με δωρεάν υπηρεσίες με βάση τις τεράστιες ανάγκες που υπάρχουν για τέτοιες δομές;».

 
 
 
 
JSN ImageShow by JoomlaShine.com
 
Copyright © 2011 kke.gr