article thumbnailΟ αντιλαϊκός χαρακτήρας του Πολυετές Δημοσιονομικού Πλαισίου 2014 - 2020 και η στάση των κομμάτων

Η πολιτική συμφωνία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο (ΠΔΠ) - τον προϋπολογισμό της ΕΕ - για την περίοδο 2014 - 2020 επικυρώ  .... 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ε.Ο. ΤΟΥ ΚΚΕ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ Ε.Κ. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ (25/04/2018)
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ε.Ο. ΤΟΥ ΚΚΕ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΜΠΟΛΟΝΙΑ (24/04/2018)
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ FACEBOOK (19/04/2018)
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ: ΕΝΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΠΥΡΟΔΟΤΕΙ Η ΟΞΥΝΣΗ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΩΝ (19/04/2018)
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ: Η ΕΕ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΠΟΥ ΞΕΡΙΖΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΜΜΑΧΩΝ ΤΗΣ (17/04/2018)
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ: ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ (17/04/2018)
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ: ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ (17/04/2018)
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ: ΜΑΚΡΟΝ: ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΚΥΝΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΜΑΚΕΛΑΡΗΔΩΝ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΕ ΟΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΑΝΑΘΕΤΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ (17/04/2018)
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ, ΓΑΛΛΙΑΣ, ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ (14/04/2018)
ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ EUROPASS (04/04/2018)
Ερώτηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ σχετικά με την κατολίσθηση στο Ορυχείο Αμύνταιου της ΔΕΗ Α.Ε.
15/06/17

Τη λήψη άμεσων μέτρων προστασίας των κατοίκων και των εργαζομένων που κινδύνεψαν από την κατολίσθηση που πραγματοποιήθηκε στο ορυχείο Αμύνταιου της ΔΕΗ Α.Ε., απαίτησε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος με ερώτηση του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ έχει ως εξής:

« Η κατολίσθηση στο Ορυχείο Αμύνταιου της ΔΕΗ Α.Ε., έθεσε σε κίνδυνο τις ζωές εργαζόμενων και κατοίκων, κατέστρεψε εξοπλισμό εξόρυξης μεγάλης αξίας ενώ ανάγκασε τους κατοίκους των γειτονικών οικισμών να τους εγκαταλείψουν αφού κατέστησαν ακατοίκητοι λόγω επικινδυνότητας. Παρά τις υποσχέσεις τους, όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις και η σημερινή ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν προχώρησαν στις μετεγκαταστάσεις των οικισμών που απειλούνταν.

Τα μέτρα ασφαλείας για τους εργαζόμενους, το κόστος μετεγκατάστασης των κατοίκων θεωρούνται δυσβάστακτο κόστος για τη ΔΕΗ Α.Ε. καθώς λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, προωθείται η παραπέρα ιδιωτικοποίηση της, μέσα στα πλαίσια της Ευρωενωσιακής πολιτικής απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας και του ανταγωνισμού των επιχειρηματικών ομίλων του κλάδου. Την ίδια ώρα, επιδεινώνονται οι εργασιακές σχέσεις των εργαζόμενων,  τα εργατικά λαϊκά νοικοκυριά πληρώνουν όλο και ακριβότερους λογαριασμούς ενώ το κόστος ενέργειας μειώνεται για τους βιομήχανους.

Ερωτάται η Επιτροπή :

Πότε και πως θα ενεργοποιήσει το Ταμείο Αλληλεγγύης για τη μετεγκατάσταση των κατοίκων που εγκατέλειψαν αναγκαστικά τις κατοικίες τους, διασφαλίζοντας άμεσα αξιοπρεπή προσωρινή στέγαση και σύντομη ανέγερση μόνιμου σύγχρονου οικισμού, χωρίς να μετακυληστεί το κόστος στους πληγέντες και τους καταναλωτές.   

Για τη λήψη ειδικών μέτρων για τους πληγέντες φτωχούς αγρότες και αυτοαπασχολούμενους.

Για την ασφαλή επαναλειτουργία του ορυχείου χωρίς να χαθεί καμιά σχέση εργασίας, με διασφάλιση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων και των όρων υγιεινής - ασφάλειας.»

 
 
 
 
JSN ImageShow by JoomlaShine.com
 
Copyright © 2011 kke.gr