article thumbnailΟ αντιλαϊκός χαρακτήρας του Πολυετές Δημοσιονομικού Πλαισίου 2014 - 2020 και η στάση των κομμάτων

Η πολιτική συμφωνία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο (ΠΔΠ) - τον προϋπολογισμό της ΕΕ - για την περίοδο 2014 - 2020 επικυρώ  .... 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ε.Ο. ΤΟΥ ΚΚΕ - ΕΕ ΚΑΙ ΝΑΤΟ: ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ (12/06/2018)
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ε.Ο. ΤΟΥ ΚΚΕ - "ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΙΡΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ": ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΠΕΔΙΟ ΣΦΟΔΡΩΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ (12/06/2018)
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ε.Ο. ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΙΕΡΜΗΝΕΩΝ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ (12/06/2018)
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ε.Ο. ΤΟΥ ΚΚΕ - "ΕΜΒΑΘΥΝΣΗ ΟΝΕ": ΑΙΜΑΤΗΡΕΣ ΘΥΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ - ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΜΕΛΗ (12/06/2018)
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ε.Ο. ΤΟΥ ΚΚΕ - ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ: ΑΕΝΑΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ, ΚΟΜΙΣΙΟΝ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ (11/06/2018)
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ε.Ο. ΤΟΥ ΚΚΕ - ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ, ΤΑ ΤΕΙΧΗ ΚΑΙ ΟΙ ΦΡΑΧΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΣΕΝΓΚΕΝ (08/06/2018)
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ε.Ο. ΤΟΥ ΚΚΕ - ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ THN ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΥΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ (06/06/2018)
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ε.Ο. ΤΟΥ ΚΚΕ - ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ FACEBOOK (05/06/2018)
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ε.Ο. ΤΟΥ ΚΚΕ - ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ - ΨΙΧΟΥΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΣΕΙΣΜΟ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ (05/06/2018)
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ε.Ο. ΤΟΥ ΚΚΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΙΟΛΙΚΩΝ ΠΑΡΚΩΝ ΣΤΗ Ν. ΕΥΒΟΙΑ (05/06/2018)
Ερώτηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ σχετικά με την κατολίσθηση στο Ορυχείο Αμύνταιου της ΔΕΗ Α.Ε.
15/06/17

Τη λήψη άμεσων μέτρων προστασίας των κατοίκων και των εργαζομένων που κινδύνεψαν από την κατολίσθηση που πραγματοποιήθηκε στο ορυχείο Αμύνταιου της ΔΕΗ Α.Ε., απαίτησε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος με ερώτηση του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ έχει ως εξής:

« Η κατολίσθηση στο Ορυχείο Αμύνταιου της ΔΕΗ Α.Ε., έθεσε σε κίνδυνο τις ζωές εργαζόμενων και κατοίκων, κατέστρεψε εξοπλισμό εξόρυξης μεγάλης αξίας ενώ ανάγκασε τους κατοίκους των γειτονικών οικισμών να τους εγκαταλείψουν αφού κατέστησαν ακατοίκητοι λόγω επικινδυνότητας. Παρά τις υποσχέσεις τους, όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις και η σημερινή ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν προχώρησαν στις μετεγκαταστάσεις των οικισμών που απειλούνταν.

Τα μέτρα ασφαλείας για τους εργαζόμενους, το κόστος μετεγκατάστασης των κατοίκων θεωρούνται δυσβάστακτο κόστος για τη ΔΕΗ Α.Ε. καθώς λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, προωθείται η παραπέρα ιδιωτικοποίηση της, μέσα στα πλαίσια της Ευρωενωσιακής πολιτικής απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας και του ανταγωνισμού των επιχειρηματικών ομίλων του κλάδου. Την ίδια ώρα, επιδεινώνονται οι εργασιακές σχέσεις των εργαζόμενων,  τα εργατικά λαϊκά νοικοκυριά πληρώνουν όλο και ακριβότερους λογαριασμούς ενώ το κόστος ενέργειας μειώνεται για τους βιομήχανους.

Ερωτάται η Επιτροπή :

Πότε και πως θα ενεργοποιήσει το Ταμείο Αλληλεγγύης για τη μετεγκατάσταση των κατοίκων που εγκατέλειψαν αναγκαστικά τις κατοικίες τους, διασφαλίζοντας άμεσα αξιοπρεπή προσωρινή στέγαση και σύντομη ανέγερση μόνιμου σύγχρονου οικισμού, χωρίς να μετακυληστεί το κόστος στους πληγέντες και τους καταναλωτές.   

Για τη λήψη ειδικών μέτρων για τους πληγέντες φτωχούς αγρότες και αυτοαπασχολούμενους.

Για την ασφαλή επαναλειτουργία του ορυχείου χωρίς να χαθεί καμιά σχέση εργασίας, με διασφάλιση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων και των όρων υγιεινής - ασφάλειας.»

 
 
 
 
JSN ImageShow by JoomlaShine.com
 
Copyright © 2011 kke.gr