ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΚΚΕ Κ. ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΗΣ 16ΧΡΟΝΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΣ ΑΧΕΝΤ ΤΑΜΙΜΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΕΣ ΑΡΧΕΣ
Τετάρτη, 10 Ιανουάριος 2018
Την προκλητική ενέργεια των ισραηλινών εισαγγελικών αρχών να απαγγείλουν κατηγορίες και να συλλάβουν τη 16χρονη Παλαιστίνια Αχεντ Ταμίμι, κατήγγειλε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ με ερώτηση που κατέθεσε στην Ύπατη Εκπρόσωπο Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ Φ. Μογκερίνι, απαιτώντας την άμεση απελευθέρωσή της.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης στην ερώτησή του επεσήμανε τα παρακάτω:

«Με την προκλητική σύλληψη της 16χρονης Παλαιστίνιας Αχεντ Ταμίμι και την απαγγελία 12 κατηγοριών εις βάρος της από τις ισραηλινές εισαγγελικές αρχές επειδή διαπληκτίστηκε με Ισραηλινούς στρατιώτες στη Δυτική Όχθη, ενώ προηγουμένως οι κατοχικές δυνάμεις είχαν πυροβολήσει τον 14χρονο ξάδελφό της και είχαν εισβάλει στο σπίτι της, κλιμακώνεται η επιθετικότητα του Ισραήλ.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται αμείωτες οι επιδρομές ισραηλινών μαχητικών αεροσκαφών στη Λωρίδα της Γάζας, η επέκταση των εποικισμών και οι τραυματισμοί και δολοφονίες εναντίον του Παλαιστινιακού λαού στον απόηχο και της απαράδεκτης απόφασης των ΗΠΑ για την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ και τη μεταφορά της αμερικάνικης πρεσβείας.

Τόσο η ΕΕ όσο και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι συνένοχοι στο διαρκές έγκλημα κατά του Παλαιστινιακού λαού, καθώς όχι μόνο διατηρούν, αλλά και αναβαθμίζουν τις σχέσεις τους με το κράτος του Ισραήλ με συμφωνίες όπως αυτή που υπογράφηκε για τον αγωγό φυσικού αερίου Eastmed στο όνομα της «σταθερότητας στην περιοχή» και για τα συμφέροντα των μονοπωλίων που υπηρετούν.

Με βάση τα παραπάνω, ερωτάται η Ύπατη Εκπρόσωπος:

-Καταδικάζει τη σύλληψη της 16χρονης Παλαιστίνιας και την κλιμάκωση της επιθετικότητας του ισραηλινού κράτους;

-Σε ποιες ενέργειες θα προβεί για να ζητήσει την άμεση απελευθέρωσή της;».

 
 
 
 
JSN ImageShow by JoomlaShine.com
 
Copyright © 2011 kke.gr