ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ε.Ο. ΤΟΥ ΚΚΕ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ
16/01/19

Σε ένα όργιο αντικομμουνισμού και παραχάραξης της ιστορίας εξελίχθηκε η συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο με θέμα την «Ολοκληρωμένη ευρωπαϊκή εκπαίδευση, έρευνα και διατήρηση της μνήμης του ολοκληρωτικού παρελθόντος» που στόχο είχε την απαράδεκτη εξίσωση του κομμουνισμού με το τέρας του φασισμού. Απάντηση στον αντικομμουνισμό έδωσε η παρέμβαση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ. Ο ευρωβουλευτής του Κόμματος Κώστας Παπαδάκης στην τοποθέτησή του σημείωσε συγκεκριμένα τα παρακάτω:

«Μιλάτε περί ολοκληρωτισμού... ο στόχος σας προφανής, να εξισώσετε  τον κομμουνισμό με το τέρας του φασισμού, του  γνήσιου παιδιού της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, αυτής που όλοι σας υπερασπίζεστε. H ιστορική αλήθεια, η κόκκινη σημαία στο Ράιχσταγκ, αποτελούν άσβεστο μάρτυρα για το ποιος εξολόθρευσε το ναζισμό. Το ποιος θρέφει και σήμερα την ακροδεξιά, τον εθνικισμό, τους φασίστες το μαρτυρά το τι γίνεται σήμερα στην Πολωνία, την Ουγγαρία, τις Βαλτικές χώρες με τις διώξεις κι απαγορεύσεις ΚΚ την ίδια ώρα που απονέμονται τιμές σε συνεργάτες των ναζί με τη στήριξη της ΕΕ.

Όσα ιδρύματα, ψέματα στα σχολικά βιβλία κι ακριβοπληρωμένες καμπάνιες κι αν χρηματοδοτήσετε, την ιστορία την γράψανε και τη γράφουν οι λαοί με την πάλη τους ενάντια στο σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα. Είναι ιστορικές οι κατακτήσεις του σοσιαλισμού στην παιδεία, την υγεία, την εξάλειψη της ανεργίας, την κατοχύρωση εργασιακών δικαιωμάτων.

Η ΕΕ και o καπιταλισμός δεν είναι μονόδρομος. Οι λαοί μπορούν με τη δική τους εξουσία στις χώρες τους να παλέψουν για την Ευρώπη του Σοσιαλισμού».

 
 
 
 
JSN ImageShow by JoomlaShine.com
 
Copyright © 2011 kke.gr