ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ε.Ο. ΤΟΥ ΚΚΕ - ΕΕ-ΝΑΤΟ-ΗΠΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ, ΤΗ ΔΙΑΙΩΝΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΞΥΝΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ
13/12/18

ΕΕ-ΝΑΤΟ-ΗΠΑ έχουν μεγάλες ευθύνες για την κατοχή, τη διαιώνιση και την όξυνση του Κυπριακού.

Στη συζήτηση του Ευρωκοινοβουλίου με τον Πρόεδρο της Κύπρου, Ν. Αναστασιάδη, για το «μέλλον της ΕΕ», παρενέβη ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης τονίζοντας τα παρακάτω:

«14 χρόνια πριν με τυμπανοκρουσίες εξαγγέλλατε την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ, προεξοφλώντας την επίλυση του Κυριακού. Σήμερα η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη. Η επιθετικότητα της Τουρκίας, οι εντεινόμενοι ανταγωνισμοί κάνουν πιο επικίνδυνη την κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή.

Η ΕΕ δεν μπορεί να εξασφαλίσει τα δικαιώματα των λαών. Αυτή κι οι πρόδρομοί της με το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ έχουν μεγάλες ευθύνες για την κατοχή, τη διαιώνιση και την όξυνση του Κυπριακού. Καταδικάζουμε την κατοχή της Κύπρου.

Τα ευρωατλαντικά επιτελεία και τα μονοπώλια της ενέργειας βολεύονται με διχοτομική λύση, με ΝΑΤΟϊκά ή ευρωνωσιακά στρατεύματα στο νησί που είναι πηγή νέων κινδύνων και όχι ασφάλειας και σταθερότητας.

Το ΚΚΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στον Κυπριακό λαό. Με την αξιοποίηση της πείρας από την απόρριψη του διχοτομικού ιμπεριαλιστικού σχεδίου Ανάν μπορεί να δυναμώσει η πάλη για Κύπρο ενιαία, ανεξάρτητη, με μία και μόνη κυριαρχία, ιθαγένεια, διεθνή προσωπικότητα, ένα κι όχι δυο κράτη, χωρίς ξένες βάσεις, στρατεύματα κι εγγυητές, με αφέντη το λαό της, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους».

 
 
 
 
JSN ImageShow by JoomlaShine.com
 
Copyright © 2011 kke.gr