ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ε.Ο. ΤΟΥ ΚΚΕ - ΕΚΘΕΣΗ ΠΡΟΟΔΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΣΣΟΒΟ : ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΙ ΕΕ - ΝΑΤΟ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ
30/11/18

Στη συζήτηση για την «έκθεση προόδου για το Κόσσοβο» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες παρενέβη ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος, τονίζοντας τα παρακάτω:

«Πιέζετε αφόρητα για ένταξη της Αλβανίας, την προοπτική προσχώρησης του Κοσσόβου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τη διεύρυνση των ΕΕ - ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια που στηρίζει κι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Ενώ την ίδια στιγμή στην έκθεσή σας μιλάτε για διαφθορά, οργανωμένο έγκλημα, εμπορία ναρκωτικών, ανθρώπων, τζιχαντιστές στο Κόσσοβο αλλά και στην Αλβανία.

Ευρωπαϊκή Ένωση - ΝΑΤΟ επιδιώκουν τον  έλεγχο του Βαλκανικού διαδρόμου κόντρα στη Ρωσία, οξύνονται οι ανταγωνισμοί. Τα «κριτήριά» σας δεν έχουν σχέση με τα συμφέροντα των λαών.

Το Κόσσοβο, ένα προτεκτοράτο - Αμερικάνικη βάση, κατασκεύασμα βομβαρδισμών και διάλυσης της Γιουγκοσλαβίας συνεχίζει την αλλαγή συνόρων για να συμμετάσχει στη Μεγάλη Αλβανία, το άλλο αγαπημένο παιδί ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε. Ανοίγοντας την όρεξη για εδαφικές διεκδικήσεις κι άλλων όπως Αλβανικές στην Τσαμουριά, Τουρκικές σε Αιγαίο, Δυτική Θράκη. Το «διαίρει και βασίλευε» που υποδαυλίζετε με εθνικισμούς είναι άμεσος κίνδυνος - θάνατος για τους λαούς.

Σε αυτό πρέπει να απαντήσουν με συντονισμένη πάλη κόντρα στα πολεμικά σχέδια σας, για πραγματική ασφάλεια, ειρήνη και συνεργασία των λαών».

 
 
 
 
JSN ImageShow by JoomlaShine.com
 
Copyright © 2011 kke.gr