ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ε.Ο. ΤΟΥ ΚΚΕ - "ΕΜΒΑΘΥΝΣΗ ΟΝΕ": ΑΙΜΑΤΗΡΕΣ ΘΥΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ - ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΜΕΛΗ
12/06/18

«Εμβάθυνση ΟΝΕ»: αιματηρές θυσίες για τα κέρδη των μονοπωλίων -μνημόνια διαρκείας στην Ελλάδα και όλα τα κράτη μέλη.

Τις προτάσεις της Κομισιόν για την «εμβάθυνση της ΟΝΕ» παρουσίασε ο Επίτροπος V. Dombrovskis στη σημερινή συνεδρίαση του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, επιβεβαιώνοντας την προσήλωση της ΕΕ και των αστικών κυβερνήσεων στις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις, τα αντιλαϊκά μνημόνια διαρκείας σε όλα τα κράτη μέλη με εργαλεία το Δημοσιονομικό Σύμφωνο και το «Ευρωπαϊκό Εξάμηνο». Αναφέρθηκε ακόμη στις επιμέρους διαφωνίες των κυβερνήσεων των κρατών μελών, όπως για το εάν ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) θα ενταχθεί στην ΕΕ ή θα είναι διακυβερνητικό όργανο, που εκφράζουν τους οξυμένους ανταγωνισμούς των επιχειρηματικών τους ομίλων.

Στη συζήτηση παρενέβη ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος τονίζοντας τα παρακάτω:

«Την ώρα αυτή, που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με ουσιαστική συμφωνία των άλλων αστικών κομμάτων παρά τις ανούσιες επικοινωνιακές διαφοροποιήσεις τους, ψηφίζει στην Ελληνική Βουλή, 4ο μνημόνιο μακράς πνοής, ξαναληστεύοντας το λαό, ξαναστηρίζοντας το κεφάλαιο, η συζήτηση, εδώ στο Ευρωκοινοβούλιο για εμβάθυνση της Νομισματικής Ένωσης αποδεικνύει ότι τα μνημόνια διαρκείας δεν είναι Ελληνική ιδιαιτερότητα αλλά γενικευμένη στρατηγική του κεφαλαίου που συντονίζει η Ευρωπαϊκή του Ένωση.

Ο ESM μετεξελίσσεται στο ίσης βαρβαρότητας Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο.

Η Ενιαία Οικονομική Διακυβέρνηση, το Δημοσιονομικό Σύμφωνο, το Ευρωπαϊκό Εξάμηνο, το Σύμφωνο για το Ευρώ κ.λπ. - σιδερένιοι κανόνες επιτήρησης της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων, ενσωματώνονται στο κοινοτικό δίκαιο και τις εθνικές νομοθεσίες.

Στόχος: να συναινέσουν οι λαοί στα μνημόνια διαρκείας, να βάλουν πλάτη με αιματηρές θυσίες στα κέρδη των μονοπωλίων.

Μονοπώλια, Ευρωπαϊκή Ένωση, αστικές κυβερνήσεις και μνημόνια ταυτίζονται.

Για τους λαούς, «Καθαρή έξοδος» απ' αυτά, σημαίνει :

Οργάνωση, αντεπίθεση, αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, απαλλαγή από τα μονοπώλια και την εξουσία τους».

 
 
 
 
JSN ImageShow by JoomlaShine.com
 
Copyright © 2011 kke.gr