ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ε.Ο. ΤΟΥ ΚΚΕ - ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΩΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ: ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ ΠΟΛΥΕΡΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΕΕ ΓΙΑ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΓΑΛΕΡΑΣ
13/03/19

Παρέμβαση στη συζήτηση για το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο έκανε ο ευρωβουλευτής του Κόμματος Κώστας Παπαδάκης. Στην τοποθέτησή του ανέφερε τα εξής:

«Η ΕΕ στόχο έχει  να παρεμβαίνει με όλα τα μέσα ενάντια στους λαούς, επιστρατεύοντας βομβαρδισμούς, εμπορικούς πολέμους, δασμούς, κυρώσεις, ρήτρες περί δήθεν ανθρωπίνων δικαιωμάτων κι απειλές.

Το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης αποτελεί ένα ακόμα αντιδραστικό πολυεργαλείο υποστήριξης των πολυπλόκαμων στρατιωτικών δομών της ΕΕ όπως η PESCO. Πρόκειται για ένα σώμα άνεργων, τέτοιων που κατά εκατομμύρια προκαλεί η πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων της που θα περισυλλέγουν νεκρούς, πρόσφυγες και τα συντρίμμια των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων της ίδιας της ΕΕ και των συμμάχων της. Από χώρα σε χώρα ακόμα και εκτός ΕΕ για να μαζέψουν πιστοποιητικά εθελοντισμού και ολιγόμηνης μαθητείας με χαρτζιλίκι ίσα για τα έξοδα τους, με εργολάβους, ΜΚΟ κι επιχειρήσεις.

Με ένα σμπάρο δηλαδή πολλά τρυγόνια: ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και διείσδυση των ευρωμονοπωλίων, επέκταση των εργασιακών σχέσεων γαλέρας κι ανακύκλωση της ανεργίας, εμπόριο δήθεν αλληλεγγύης, μονά ζυγά για το μεγάλο κεφάλαιο.

Οι νέοι εργαζόμενοι με ισχυρό ΚΚΕ να δώσουν απάντηση ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και την εργασιακή ζούγκλα ΕΕ κυβερνήσεων».

 
 
 
 
JSN ImageShow by JoomlaShine.com
 
Copyright © 2011 kke.gr