ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ε.Ο. ΤΟΥ ΚΚΕ - "ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ": ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΕ
27/03/19

Μηχανισμός συστηματοποίησης των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων o «Ευρωπαϊκός Μηχανισμός για την ειρήνη» της ΕΕ.

Παρέμβαση στη συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο σχετικά με το λεγόμενο «Ευρωπαϊκό Μηχανισμό για την ειρήνη», το νέο αντιδραστικό μηχανισμό της ΕΕ που έχει ως αποστολή την απευθείας χρηματοδότηση των στρατιωτικών σωμάτων για τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις της, έκανε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης, τονίζοντας τα παρακάτω:

«Η ΕΕ συγκροτεί, με τις ευλογίες του Ευρωκοινοβουλίου, τον «Ευρωπαϊκό Μηχανισμό για την ειρήνη». Ο Μπρεχτ από πολύ παλιά σας απαντά: «Όταν αυτοί που είναι ψηλά μιλάνε για ειρήνη, ο απλός λαός ξέρει πως έρχεται ο πόλεμος».

Γιατί αυτός ο νέος αντιδραστικός μηχανισμός έχει ως αποστολή την απευθείας χρηματοδότηση χωρίς καθυστερήσεις των στρατιωτικών σωμάτων για ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις της ΕΕ και των κυβερνήσεών της όπου Γης.

Γιατί διπλασιάζει τις στρατιωτικές δαπάνες για τέτοιες αποστολές φτάνοντάς τες στο 1,5 δισ. ευρώ ετησίως. Γιατί προκλητικά μάλιστα, στο όνομα της ισότητας, κάνει προσκλητήριο πολέμου ειδικά στις γυναίκες προκειμένου να συμμετάσχουν σε αυτές τις επικίνδυνες για τους λαούς αποστολές.

70 χρόνια από την ίδρυση του ΝΑΤΟ, 20 χρόνια από την Κοινή Πολιτική Ασφάλειας και Άμυνας της ΕΕ, 20 χρόνια από τους δολοφονικούς βομβαρδισμούς της Γιουγκοσλαβίας από το ΝΑΤΟ στήνεται μηχανισμός συστηματοποίησης των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων.

Οι λαοί με την από κοινού πάλη τους να σημαδέψουν τον πραγματικό αντίπαλο, τα μονοπώλια, το σύστημά τους, τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις και τις κυβερνήσεις τους».

 
 
 
 
JSN ImageShow by JoomlaShine.com
 
Copyright © 2011 kke.gr