ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ε.Ο. ΤΟΥ ΚΚΕ - ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΟΙ ΛΑΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΕ
13/12/18

Στο στόχαστρο οι λαοί με την περαιτέρω στρατιωτικοποίηση της ΕΕ.

Την περαιτέρω ενίσχυση της στρατιωτικοποίησης της ΕΕ με την PESCO, τη Μόνιμη Στρατιωτική Συνεργασία της ΕΕ, και τη στρατιωτική κινητικότητα, κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κωσταντίνος Παπαδάκης στη συζήτηση του Ευρωκοινοβουλίου για την «Εφαρμογή της Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας». Στην παρέμβασή του ο ευρωβουλευτής του Κόμματος ανέφερε τα εξής:

«Η ταχύτατη υλοποίηση της στρατιωτικοποίησης της ΕΕ, προμηνύει τον κίνδυνο γενικευμένης αναμέτρησης, με θύμα τους λαούς για τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών. Μετά την PESCO, τη Μόνιμη Στρατιωτική Συνεργασία της ΕΕ, προωθείτε τώρα τη στρατιωτική κινητικότητα, τη Στρατιωτική Σένγκεν για άμεσες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις με κράτη μέλη να γίνονται ξέφραγο αμπέλι των ευρωνατοϊκών στρατευμάτων, για πολεμικές επιχειρήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης αυτοτελώς σε ανταγωνισμό ή και σε συνεργασία με άλλους ιμπεριαλιστές, για να αυξήσει τη λεία των δικών της μονοπωλίων.

Στόχος να παραμεριστεί κάθε εμπόδιο: με κατάργηση ομοφωνίας στην εξωτερική πολιτική, με μηχανισμούς βιομηχανίας όπλων και χρηματοδότησής της που φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια κι αναβαθμίζονται.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σημαιοφόρος των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στην περιοχή πρωτοστατεί στους πολεμικούς σχεδιασμούς, με βάσεις ορμητήρια, βάζοντας στο στόχαστρο τον ελληνικό λαό και τη χώρα.

Οι λαοί μπορούν παλεύοντας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο να εμποδίσουν τα αιματοβαμένα σχέδια ΕΕ και ΝΑΤΟ κάνοντας πράξη το σύνθημα «ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών».

 
 
 
 
JSN ImageShow by JoomlaShine.com
 
Copyright © 2011 kke.gr