ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ε.Ο. ΤΟΥ ΚΚΕ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ: ΕΕ ΚΑΙ ΝΑΤΟ ΕΓΓΥΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣ, ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ, ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΙΑ
13/12/18

Συζήτηση για την Ουκρανία: ΕΕ και ΝΑΤΟ εγγυώνται μόνο πολέμους, προσφυγιά, φτώχεια και δυστυχία.

Τα ιμπεριαλιστικά σχέδια ΕΕ-ΝΑΤΟ στην Ουκρανία στο πλαίσιο των εντεινόμενων ανταγωνισμών τους με τη Ρωσία κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος στη συζήτηση του Ευρωκοινοβουλίου για την «Εφαρμογή της συμφωνίας σύνδεσης ΕΕ-Ουκρανίας». Στην ομιλία του ο ευρωβουλευτής του Κόμματος ανέφερε συγκεκριμένα τα παρακάτω:

«Η έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου για την Ουκρανία αναγκάζεται να ψελλίσει για αφόρητη φτώχεια του λαού της, για βία και τρομοκρατία από εγκληματικές ναζιστικές και εθνικιστικές ομάδες. Κανείς όμως δεν ξεχνά :

Ευρωπαϊκή Ένωση, ΝΑΤΟ και Αμερικάνοι οργάνωσαν πραξικόπημα για την επιβολή της σημερινής κυβέρνησης με συμμετοχή φασιστών, την ενισχύουν παντοιοτρόπως όλο και περισσότερο. Απόδειξη η ανοικτή υποστήριξη της Επιτρόπου Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων V. Jurova στην απαγόρευση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ουκρανίας σε απάντηση ερώτησης του ΚΚΕ.

Ουκρανία και άλλες χώρες, πεδία βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής και άγριου αντικομμουνισμού, αποτελούν προκεχωρημένα φυλάκια Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΝΑΤΟ για περικύκλωση της Ρωσίας, στα πλαίσια οξύτατων ανταγωνισμών μαζί της. Απόδειξη και τα γεγονότα της Αζοφικής όπου Ένωση και ΝΑΤΟ επιδιώκουν ισχυρότερη στρατιωτική παρουσία, δηλαδή ένα ακόμα φυτίλι γενικευμένης πολεμικής ανάφλεξης με ανείπωτες συνέπειες.

Αποδεικνύεται και πάλι ότι Ευρωπαϊκή Ένωση και ΝΑΤΟ δεν εγγυώνται ειρήνη, ασφάλεια και ευημερία, αλλά μόνο πολέμους, προσφυγιά, φτώχεια και δυστυχία. Οι λαοί είναι οι μόνοι που μπορούν να ορθώσουν το ανάστημά τους σε αυτή την ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα.».

 
 
 
 
JSN ImageShow by JoomlaShine.com
 
Copyright © 2011 kke.gr