Ευρωβουλή

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ε.Ο. ΤΟΥ ΚΚΕ - ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ
18/04/19
Την εγκληματική πολιτική του Ισραήλ σε βάρος των Παλαιστινίων κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης στη συζήτηση για την «αναγνώριση από τις ΗΠΑ των Υψιπέδων του Γκολάν ως ισραηλινού εδάφους και πιθανή προσάρτηση των οικισμών της Δυτικής Όχθης» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, τονίζοντας τις ευθύνες της ΕΕ και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για την αναβάθμιση των πολιτικών, οικονομικών και στρατιωτικών τους σχέσεων με το Ισραήλ. Ο ευρωβουλευτής του Κόμματος στην ομιλία του ανέφερε συγκεκριμένα τα παρακάτω:

«Μετά την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ και την εκεί μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας αποτελεί πρόκληση πρώτου μεγέθους η αναγνώριση των κατεχόμενων Υψιπέδων του Γκολάν που άρπαξε το Ισραήλ από τη Συρία το 1967.

Πρόκειται για κινήσεις αναβάθμισης των αμερικανικών συμφερόντων στη Μέση Ανατολή και στήριξης της εγκληματικής πολιτικής του Ισραήλ, έναντι των ανταγωνιστών τους, πρωτίστως της Ρωσίας για τον έλεγχο αγορών και πλουτοπαραγωγικών πηγών σε βάρος των λαών της ευρύτερης περιοχής.

Τεράστιες είναι κι οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που με την ανοχή των άλλων αστικών κομμάτων, ξεπλένει τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ και προκλητικά απορρίπτει την υλοποίηση της απόφασης της ελληνικής βουλής για αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους, αναβαθμίζοντας όπως και η ΕΕ τις πολιτικές, οικονομικές και στρατιωτικές σχέσεις τους με το Ισραήλ.

Να σταματήσει τώρα η κατοχή του Γκολάν από το Ισραήλ. Να δυναμώσει η αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό για άμεση αναγνώριση ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ στα σύνορα του 67».

 
 
 
 
JSN ImageShow by JoomlaShine.com
 
Copyright © 2011 kke.gr