Αντιιμπεριαλιστική Δράση

article thumbnailΑνακοίνωση του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ - Πυκνώνουν τα σύννεφα του ιμπεριαλιστικού πολέμου. Καμία εμπλοκή! Καμιά συμμετοχή!

1. Η καπιταλιστική κρίση, οι δυσκολίες στη διαχείρισή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ιδιαίτερα στην Ευρωζώνη, αλλά και στις ΗΠΑ, οι συνέπειές της ακόμη και στις καπιταλιστικές οικονομίες που εξακολουθούν να έχουν προς το   .... 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΑ 73 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΡΙΨΗ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΒΟΜΒΩΝ ΣΤΗ ΧΙΡΟΣΙΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΓΚΑΣΑΚΙ (06/08/2018)
Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για τα 70 χρόνια από τη ρίψη ατομικών βομβών στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι (06/08/2015)
Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα από την 35η Μαραθώνια πορεία ειρήνης (17/05/2015)
Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για τη συνάντηση του Υπ. Εθνικής Άμυνας με τον ομόλογό του στις ΗΠΑ (22/08/2014)
Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για τους νέους βομβαρδισμούς των ΗΠΑ στο Ιράκ (08/08/2014)
Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για τα 69 χρόνια από τη ρίψη ατομικών βομβών στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι (06/08/2014)
Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα από το συλλαλητήριο του ΚΚΕ και της ΚΝΕ ενάντια στο νέο αιματοκύλισμα του λαού της Παλαιστίνης (17/07/2014)
Αποσπάσματα από την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στο 23ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ στο Στόμιο της Λάρισας (05/07/2014)
Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα από την κινητοποίηση της ΚΝΕ στο Στρατηγείο της ΕΕ στη Λάρισα (05/07/2014)
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ : Καταδίκη της πολεμικής επέμβασης του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία (05/02/2014)
Η δράση ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο αποτελεί για την εργατική τάξη ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα και άρα είναι βασικό στοιχείο της πάλης των κομμουνιστών.    Ολόκληρο το κείμενο...
 
Δήλωση της Ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ για το απαράδεκτο ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό
23/11/12

Η ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ με την ακόλουθη δήλωση της καταγγέλλει το απαράδεκτο κοινό ψήφισμα που υιοθετήθηκε από την πλειοψηφία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σήμερα στο Στρασβούργο.

"H Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταγγέλλει το άθλιο  κοινό ψήφισμα Λαϊκού Κόμματος - Σοσιαλδημοκρατών - Φιλελεύθερων και Πράσινων, το οποίο στηρίζει, καλύπτει και ενθαρρύνει με απροκάλυπτο τρόπο τα εγκλήματα του Ισραήλ, στον νέο πόλεμο που έχει εξαπολύσει ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό, στη Λωρίδα της Γάζας. Είναι βέβαια πασίγνωστο ότι η ΕΕ - ΗΠΑ - ΝΑΤΟ και το πολιτικό προσωπικό του  κεφαλαίου  στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο,  σταθερά και συστηματικά στηρίζουν την ιμπεριαλιστική πολιτική του Ισραήλ, εξισώνοντας το θύτη με το θύμα. Αυτή τη φορά όμως, ο αντιλαϊκός συνασπισμός στο ευρωκοινοβούλιο ξεπέρασε και τον εαυτό του, σε εξαχρείωση. Την ώρα που μαίνεται ο εγκληματικός πόλεμος του Ισραήλ ενάντια στο Παλαιστινιακό λαό, δολοφονώντας εκατοντάδες  παιδιά,  γυναίκες και   γέροντες  το  ευρωπαϊκό κοινοβούλιο καταδικάζει τις επιθέσεις των Παλαιστινίων ενάντια στο Ισραήλ! Δεν βρίσκει να πει  ούτε μία λέξη για τους δολοφονικούς βομβαρδισμούς του Ισραήλ ενάντια σε αμάχους Παλαιστινίους, ούτε καν ζητάει να σταματήσει  η  εγκληματική  επέμβαση  των Ισραηλινών δυνάμεων κατοχής στη Λωρίδα της Γάζας. Υπερασπίζεται τα εγκλήματα του Ισραήλ, αρκεί  να είναι "αναλογικά" ! Πρόκειται για πολιτική αθλιότητα !  

Τα ευχολόγια του ψηφίσματος για την δημιουργία Παλαιστινιακού κράτους και την αποδοχή των Παλαιστινίων από τον ΟΗΕ με το καθεστώς του κράτους μη-μέλους παρατηρητή, αποσκοπούν μόνο στο να εξωραΐσουν την εξόφθαλμη στήριξη του Ευρωκοινοβουλίου και της ΕΕ στο Ισραήλ, την ενθάρρυνση της επιθετικότητας του ενάντια στους Παλαιστινίους και τους λαούς της περιοχής.

 Καλούμε τους λαούς να   εκφράσουν  την  αλληλεγγύη   τους στο Παλαιστινιακό λαό  και  δυναμώσουν την αντιιμπεριαλιστική  πάλη  τους:  Να  σταματήσουν οι δολοφονικές  επιδρομές  του Ισραήλ  στη Λωρίδα της Γάζας .  Για ανεξάρτητο, βιώσιμο, κυρίαρχο Παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Το σταμάτημα των εποικισμών και την αποχώρηση όλων των εποίκων που έχουν εγκατασταθεί πέρα από τα σύνορα του '67.  Το γκρέμισμα του απαράδεκτου τείχους. Το δικαίωμα επιστροφής όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ. Την άρση κάθε αποκλεισμού των Παλαιστινίων, στη Δυτική Όχθη και στη Λωρίδα της Γάζας. Την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων κι άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές. Την αποχώρηση του ισραηλινού στρατού από όλα τα κατεχόμενα εδάφη του 1967, συμπεριλαμβανομένων των υψωμάτων του Γκολάν και της περιοχής Σεμπάα του Νότιου Λιβάνου.

Απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση να ακυρώσει τώρα τη στρατιωτική συνεργασία της με το Ισραήλ. Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας. Να μην δοθεί σπιθαμή εδάφους, θάλασσας και αέρα της χώρας μας για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο κατά της Συρίας και του Ιράν, καταστροφικές συνέπειες για τους λαούς της Ελλάδας και όλης της περιοχής μας."

 
 
 
 
JSN ImageShow by JoomlaShine.com
 
Copyright © 2011 kke.gr