ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ EUROPASS
04/04/18

Europass: εργαλείο ενίσχυσης της κινητικότητας των εργαζομένων για τη διευκόλυνση των επιχειρηματικών ομίλων.

Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ σε δήλωσή της σχετικά με την υπερψήφιση από το Ευρωκοινοβούλιο της απόφασης για το «Europass», του μηχανισμού δηλαδή της ΕΕ για ενιαία έγγραφα παρουσίασης (πχ βιογραφικό, γνώση ξένων γλωσσών) «των δεξιοτήτων και των επαγγελματικών προσόντων» των εργαζομένων για τη διευκόλυνση των επιχειρηματικών ομίλων στο πλαίσιο της «κινητικότητας», αναφέρει τα ακόλουθα:

«Το Europass αποτελεί εργαλείο για την περαιτέρω ενίσχυση της κινητικότητας των νέων εργαζομένων, με διαρκή περιπλάνηση προς αναζήτηση προσωρινής και κακοπληρωμένης δουλειάς, συνεχή επανακατάρτιση και ευελιξία με δεξιότητες μιας χρήσης με βάση τις ανάγκες του κεφαλαίου. Δημιουργήθηκε με στόχο την αντιστοίχιση των επαγγελματικών προσόντων με τις ανάγκες των επιχειρήσεων, της καπιταλιστικής παραγωγής και οικονομίας. Ο εκσυγχρονισμός του που βρίσκεται στο επίκεντρο της έκθεσης εντάσσεται στο σχεδιασμό του λεγόμενου «Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Πυλώνα», στη στρατηγική της κινητικότητας, της σχεδιαζόμενης «Ευρωπαϊκής Αρχής Εργασίας». Υπηρετεί την επιδίωξη του κεφαλαίου να έχει όπου κι όποτε θέλει όσους εργαζόμενους έχει ανάγκη με τσακισμένα εργασιακά δικαιώματα για τη μέγιστη κερδοφορία του. Το Europass είναι εργαλείο στην υπηρεσία των επιχειρηματικών ομίλων, σε βάρος των νέων των λαϊκών στρωμάτων. Ο καπιταλιστικός τρόπος παραγωγής είναι ξένος κι ασύμβατος με το να εξασφαλίσει στους νέους, συνολικά στους εργαζόμενους, μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα, όπως και με ικανοποιητικές ΣΣΕ. Γιατί η οργάνωση της παραγωγής υπηρετεί αποκλειστικά το κριτήριο του κέρδους και θεμελιώνεται στην εκμετάλλευση της εργατικής τάξης.

Μόνη προοπτική κι διέξοδος βρίσκεται στην οργάνωση των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, διεκδικώντας ανάκτηση των απωλειών τους και τις σύγχρονες ανάγκες τους στην κατεύθυνση της ανατροπής της εκμεταλλευτικής βαρβαρότητας, την εργατική εξουσία, την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής και σχεδιασμένη οργάνωση της παραγωγής με κίνητρο την κάλυψη των λαϊκών αναγκών».

 
 
 
 
JSN ImageShow by JoomlaShine.com
 
Copyright © 2011 kke.gr