Δήλωση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Μπ. Αγγουράκη για την εφαρμογή της στρατηγικής της ΕΕ για τη νεολαία και την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων
10/09/13

"Το μέλλον της νέας γενιάς δεν είναι η κόλαση της ΕΕ, αλλά η ανατροπή της"

Σχετικά με τη κοινή συζήτηση στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, των εκθέσεων του ευρωβουλευτή της ΝΔ Γ. Παπανικολάου για την εφαρμογή της στρατηγικής της ΕΕ για τη νεολαία 2010-2012 και της έκθεσης για την καταπολέμησης της ανεργίας των νέων, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Μπάμπης Αγγουράκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση :

"Η αντεργατική λαίλαπα που έχουν εξαπολύσει ΕΕ και αστικές κυβερνήσεις για να διασφαλίσουν την μονοπωλιακή κερδοφορία, μειώνοντας στο κατώτερο όριο την τιμή της εργατικής δύναμης, τσακίζει με σφοδρότητα τη ζωή και τα δικαιώματα της νεολαίας. 5,5 εκατομμύρια (το 23,5%) είναι οι άνεργοι νέοι στην ΕΕ, στο 64,2% έχει εκτιναχτεί η ανεργία των νέων στην Ελλάδα. 7,5 εκατομμύρια νέων ανθρώπων είναι έξω από κάθε εκπαίδευση και χωρίς δουλειά. Οι δαπάνες για την εκπαίδευση μειώνονται δραστικά σε όλα τα κράτη - μέλη, ενώ προωθείται παντού το σχολείο της αγοράς.

Τα μέτρα και η στρατηγική για τη νεολαία που προωθούνται με κατανομή ρόλων, από το Ευρωκοινοβούλιο, την Επιτροπή και το Συμβούλιο έχουν ενιαίο στόχο: Να χειραγωγήσουν νεανικές συνειδήσεις για να αποτρέψουν κοινωνικές εκρήξεις από την συσσωρευμένη οργή και αγανάχτηση που γεννάει η αντιλαϊκή πολιτική και ταυτόχρονα να διαμορφώσει μια γενιά σύγχρονων σκλάβων του κεφαλαίου, χωρίς δικαιώματα, έρμαια της πιο σκληρής εκμετάλλευσης. Αυτή την αντιλαϊκή κατεύθυνση υπηρετούν και οι δύο εκθέσεις του Ευρωκοινοβουλίου.

Τα διάφορα προγράμματα της ΕΕ για τη νεολαία, ούτε θέλουν, ούτε μπορούν να αντιμετωπίσουν την ανεργία των νέων. Πρόκειται για μέτρα ανακύκλωσης της ανεργίας σε 4 άξονες:  α) ψευτοκατάρτιση και σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά, για να υπηρετεί τις ανάγκες του κεφαλαίου β) ζεστό χρήμα στις επιχειρήσεις για προσλήψεις νέων εργαζομένων, με επιδοτήσεις- απαλλαγές από τις ασφαλιστικές εισφορές, επιδοτήσεις μισθών κ.ά  γ) προμήθεια των μονοπωλίων με πάμφθηνο εργατικό δυναμικό από νέους ανθρώπους, με μισθούς πείνας και χωρίς δικαιώματα, με τα προγράμματα δήθεν μαθητείας, άσκησης και εθελοντισμού δ) περιπλάνηση των νέων σε όλα τα μήκη και πλάτη της ΕΕ, σαν φτηνοί και ευέλικτοι απασχολήσιμοι. Φτάνετε να ζητάτε με τις εκθέσεις σας μέχρι και "ευρωπαϊκό σώμα  εθελοντών" από νέους κάτω των 30 ετών, που θα γυρίζει από χώρα σε χώρα της ΕΕ, για να προσφέρει δωρεάν δουλειά στις επιχειρήσεις, στο όνομα της απόκτησης  εμπειρίας !! 

Τέτοια μέτρα εφαρμόζονται στην Ελλάδα, τόσο από τη σημερινή συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, όσο και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις του κεφαλαίου, αλλά και σε άλλα κράτη μέλη της ( μειωμένος βασικός μισθός για τους νέους έως 25 χρονών στο 70-80% του κατώτατου βασικού μισθού, δουλεμπορικά γραφεία για προσωρινή απασχόληση σε Τοπική Διοίκηση κλπ με μισθούς πείνας, μείωση εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών κ.ά).

Το μέλλον της νέας γενιάς δεν βρίσκεται στην κόλαση της λυκοσυμαχίας των μονοπωλίων, αλλά στην κοινωνική συμμαχία που έχει τη δύναμη να ανατρέψει την εξουσία των μονοπωλίων και τις ενώσεις τους, στην Εργατική - λαϊκή εξουσία που με την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, την σχεδιασμένη Λαϊκή Οικονομία μπορεί να ανοίξει το δρόμο για την ικανοποίηση των αναγκών της νεολαίας, τη λαϊκή ευημερία".  

 
 
 
 
JSN ImageShow by JoomlaShine.com
 
Copyright © 2011 kke.gr