article thumbnailΟ αντιλαϊκός χαρακτήρας του Πολυετές Δημοσιονομικού Πλαισίου 2014 - 2020 και η στάση των κομμάτων

Η πολιτική συμφωνία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο (ΠΔΠ) - τον προϋπολογισμό της ΕΕ - για την περίοδο 2014 - 2020 επικυρώ  .... 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ε.Ο. ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΔΙΟΔΙΑ - ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ (15/05/2018)
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ Ε.Ο. ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΑΓΡΙΑ ΣΦΑΓΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ (14/05/2018)
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ε.Ο. ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΚΩ (11/05/2018)
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ε.Ο. ΤΟΥ ΚΚΕ - ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΥΤ"Υ" ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ (11/05/2018)
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ε.Ο. ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΤΗ ΣΗΜΑΝΣΗ ΤΩΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ (10/05/2018)
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ε.Ο. ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗΣ ΤΗΣ ΕΕ ΣΕ ΤΡΙΤΕΣ ΧΩΡΕΣ (10/05/2018)
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ε.Ο. ΤΟΥ ΚΚΕ - ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΕ ΓΡΑΦΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ Κ.Κ. ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ (10/05/2018)
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ε.Ο. ΤΟΥ ΚΚΕ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ (04/05/2018)
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ε.Ο. ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ (04/05/2018)
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ε.Ο. ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΔΠ ΤΗΣ ΕΕ 2021-2027 (04/05/2018)
Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα ΚΚΕ: Η πολιτική τοποθέτηση του ΚΚΕ για αλληλεγγύη και υπεράσπιση της πάλης του Παλαιστινιακού λαού δεν λογοκρίνεται όσο κι αν ενοχλεί πολιτικούς εκφραστές του ιμπεριαλισμού
14/02/17

Ενόχλησε τους πολιτικούς υποστηρικτές του ιμπεριαλισμού, της ισραηλινής κατοχής και της εγκληματικής δράσης τους ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό η τοποθέτηση του ΚΚΕ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο, στη συζήτηση σχετικά με την «κατάσταση στη Δυτική Όχθη, ιδιαίτερα το ζήτημα των εποικισμών».

To KKE καταδίκασε απερίφραστα την επέκταση των εποικισμών στη Δ. Όχθη, που συνοδεύεται από ένταση της καταστολής, δολοφονίες, μαζικές φυλακίσεις, την  ίδια την κατοχή του Ισραήλ ενάντια στο λαό της Παλαιστίνης, με την ανοχή των ΕΕ-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ.

Η τοποθέτηση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Κώστα Παπαδάκη ήταν η εξής:

«Συνεχίζεται το έγκλημα διαρκείας στην Παλαιστίνη με την  κλιμάκωση της καταστολής του Ισραήλ κατά του Παλαιστινιακού λαού. Δολοφονίες, τραυματισμοί, συλλήψεις, ξερίζωμα Παλαιστινίων ακόμη κι από τις εστίες τους εντός του Ισραήλ, και τώρα οι εντεινόμενοι, καινούργιοι 4.000 εποικισμοί, που γίνονται με την ανοχή των ΕΕ, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και των συμφωνιών τους με το Ισραήλ. Όσο για τις ΗΠΑ οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης Τραμπ για εκκίνηση διαδικασίας μεταφοράς της αμερικάνικης πρεσβείας στο Ισραήλ από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ αποθρασύνουν την ισραηλινή κυβέρνηση. Δημιουργούν έδαφος για νέα κλιμάκωση των ανταγωνισμών στην περιοχή, που για μια ακόμα φορά θα πληρώσουν με το αίμα τους οι λαοί.

Η ελληνική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όχι μόνο διατηρεί, αλλά προκλητικά  αναβαθμίζει τις οικονομικές, πολιτικές και στρατιωτικές της σχέσεις με το εγκληματικό κράτος του Ισραήλ.

Η θέση του ΚΚΕ παραμένει αποφασιστικά στο πλευρό του αγώνα του λαού της Παλαιστίνης για τη δημιουργία δικού του ανεξάρτητου και κυρίαρχου κράτους, στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, δίπλα στο Ισραήλ.»

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο Πολωνός ευρωβουλευτής της ομάδας των «Συντηρητικών Μεταρρυθμιστών» Μ. Γιούρεκ, απήυθυνε ερώτηση στον ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Κώστα Παπαδάκη, με την οποία στοχοποίησε την αντίσταση του Παλαιστινιακού λαού  στο όνομα της «ασφάλειας» του Ισραήλ. Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ υπερασπίστηκε τον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού, υπογραμμίζοντας ότι τρομοκράτης δεν είναι ο Παλαιστινιακός λαός που αγωνίζεται για το δικαίωμά του να έχει πατρίδα. Σημείωσε την τρομοκρατία που ασκεί το Ισραηλινό κράτος ενάντια στο λαό της Παλαιστίνης, επισημαίνοντας τις ευθύνες των ιμπεριαλιστών που βάζουν φωτιά στην περιοχή για τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Η τοποθέτηση αυτή ενόχλησε τον εθνικιστή ευρωβουλευτή του κόμματος του Ν.Φάρατζ, Τζ. Κάρβερ, γνωστού εκφραστή των συμφερόντων του κράτους του Ισραήλ στο Ευρωκοινοβούλιο, ο οποίος ζήτησε να παρθούν μέτρα σύμφωνα με τον Κανονισμό του Ευρωκοινοβουλίου, ενάντια στον ευρωβουλευτή του ΚΚΕ.

Η πολιτική θέση του ΚΚΕ για τις εξελίξεις στη Μ. Ανατολή και το Παλαιστινιακό πρόβλημα είναι υπεύθυνη και τεκμηριώνεται με αδιάσειστα στοιχεία, θεμελιωμένη στο διεθνισμό και την αλληλεγγύη στον αγώνα του λαού της Παλαιστίνης και των άλλων λαών. Η Ευρωκοινοβουλευτική Oμάδα του ΚΚΕ δε θα δεχτεί καμία λογοκρισία στις τοποθετήσεις της, κανένα περιορισμό στο δικαίωμα έκφρασης και λόγου των ευρωβουλευτών του Κόμματος, στην έκφραση της διεθνιστικής αλληλεγγύης της με τον Παλαιστινιακό και όλους τους αγωνιζόμενους λαούς, όσο και αν ενοχλεί - και ακριβώς επειδή ενοχλεί -  τους πολιτικούς εκπροσώπους του κεφαλαίου και του καπιταλιστικού συστήματος.         

 
 
 
 
JSN ImageShow by JoomlaShine.com
 
Copyright © 2011 kke.gr