Αντιιμπεριαλιστική Δράση

article thumbnailΑνακοίνωση του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ - Πυκνώνουν τα σύννεφα του ιμπεριαλιστικού πολέμου. Καμία εμπλοκή! Καμιά συμμετοχή!

1. Η καπιταλιστική κρίση, οι δυσκολίες στη διαχείρισή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ιδιαίτερα στην Ευρωζώνη, αλλά και στις ΗΠΑ, οι συνέπειές της ακόμη και στις καπιταλιστικές οικονομίες που εξακολουθούν να έχουν προς το   .... 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΑ 73 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΡΙΨΗ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΒΟΜΒΩΝ ΣΤΗ ΧΙΡΟΣΙΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΓΚΑΣΑΚΙ (06/08/2018)
Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για τα 70 χρόνια από τη ρίψη ατομικών βομβών στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι (06/08/2015)
Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα από την 35η Μαραθώνια πορεία ειρήνης (17/05/2015)
Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για τη συνάντηση του Υπ. Εθνικής Άμυνας με τον ομόλογό του στις ΗΠΑ (22/08/2014)
Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για τους νέους βομβαρδισμούς των ΗΠΑ στο Ιράκ (08/08/2014)
Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για τα 69 χρόνια από τη ρίψη ατομικών βομβών στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι (06/08/2014)
Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα από το συλλαλητήριο του ΚΚΕ και της ΚΝΕ ενάντια στο νέο αιματοκύλισμα του λαού της Παλαιστίνης (17/07/2014)
Αποσπάσματα από την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στο 23ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ στο Στόμιο της Λάρισας (05/07/2014)
Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα από την κινητοποίηση της ΚΝΕ στο Στρατηγείο της ΕΕ στη Λάρισα (05/07/2014)
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ : Καταδίκη της πολεμικής επέμβασης του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία (05/02/2014)
Η δράση ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο αποτελεί για την εργατική τάξη ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα και άρα είναι βασικό στοιχείο της πάλης των κομμουνιστών.    Ολόκληρο το κείμενο...
 
Παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Γιώργου Τούσσα - "Τώρα να σταματήσουν τα ισραηλινά εγκλήματα ενάντια στον παλαιστινιακό λαό "
20/11/12

Σε τοποθέτηση του στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου στο Στρασβούργο , ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γεώργιος Τούσσας τόνισε τα εξής:

"Το ΚΚΕ καταδικάζει τις πολεμικές επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, τη δολοφονία 91 Παλαιστίνιων, μεταξύ των  θυμάτων 24 παιδιά,  αρκετές γυναίκες  και εκατοντάδες τραυματίες.

Επιχειρήσεις προγεφύρωμα  γενίκευσης της ιμπεριαλιστικής επέμβασης και πολέμου σε βάρος της Συρίας και του Ιράν, που έχουν καταστρώσει και προωθούν τα επιτελεία  ΗΠΑ -  ΝΑΤΟ - ΕΕ και του Ισραήλ,  για  τον έλεγχο των δρόμων της ενέργειας,   των πηγών του  πετρελαίου  και   φυσικού αερίου  και την εκμετάλλευση των λαών της ευρύτερης περιοχής .

Το ΚΚΕ  ζητά  να σταματήσουν   οι   δολοφονικές  αεροπορικές επιδρομές  του  Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας και να αποσυρθούν τα ισραηλινά στρατεύματα κατοχής από τα Παλαιστινιακά εδάφη.

Το ΚΚΕ στηρίζει την πάλη του Παλαιστινιακού λαού  για  τη δημιουργία ανεξάρτητου, βιώσιμου, κυρίαρχου Παλαιστινιακό κράτους στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. " 

 

 
 
 
 
JSN ImageShow by JoomlaShine.com
 
Copyright © 2011 kke.gr