Ευρωβουλή

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΚΚΕ Κ. ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕ ΤΙΣ ΗΠΑ
26/10/17

Επικίνδυνες για το λαό οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στις ΗΠΑ.

Την ανάγκη να ενταθεί η λαϊκή πάλη για να καταδικαστούν οι νέες ακόμα πιο επικίνδυνες συμφωνίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τις ΗΠΑ, τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ ανέφερε συγκεκριμένα τα παρακάτω:

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην Ελλάδα, όσο και αν προκλητικά επιχείρησε να εμφανίσει την κυβέρνηση Τραμπ από λύκο σε πρόβατο, ανέλαβε μεγάλες και επικίνδυνες δεσμεύσεις με την επίσκεψη Τσίπρα στις Ηνωμένες Πολιτείες:

Χρονική επέκταση κι αναβάθμιση της Σούδας και άλλων βάσεων, ώστε να υπηρετήσουν πιο αποτελεσματικά τα ιμπεριαλιστικά σχέδια στην περιοχή, εξοπλισμοί 2.4 δις δολ. για ΝΑΤΟϊκές ανάγκες, ενώ κανένας δεν μπορεί να εφησυχάζει από τις κυβερνητικές δηλώσεις για τα πυρηνικά.

Η προώθηση των συμφερόντων των μονοπωλίων των ΗΠΑ με επενδύσεις πατάνε στα αποκαΐδια των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων.

Η γεωστρατηγική αναβάθμιση των συμφερόντων της ελληνικής αστικής τάξης που χαιρετίζουν κυβέρνηση κι όλα τα αστικά κόμματα εδραιώνει σε βάρος του λαού την Ελλάδα ως ορμητήριο ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων.

Ανάγκη αποτελεί να ενταθεί η καθημερινή λαϊκή πάλη για να καταδικαστούν οι νέες ακόμα πιο επικίνδυνες συμφωνίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τις ΗΠΑ, σε ρήξη με την εξουσία του κεφαλαίου, με τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, όπως το ΝΑΤΟ και η ΕΕ».

 
 
 
 
JSN ImageShow by JoomlaShine.com
 
Copyright © 2011 kke.gr