Παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Κ. Παπαδάκη για το ψήφισμα του ευρωκοινοβουλίου σχετικά με τη «συμφωνία πολιτικού διαλόγου και συνεργασίας ΕΕ – Κούβας»
05/07/17

Ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για την Κούβα : οργανωμένο σχέδιο διείσδυσης των ευρωενωσιακών μονοπωλίων.

Παρέμβαση για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου σχετικά με τη «συμφωνία πολιτικού διαλόγου και συνεργασίας ΕΕ - Κούβας» έκανε ο ευρωβουλευτής το ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης στην Ολομέλεια στο Στρασβούργο, σημειώνοντας τα ακόλουθα:

«Το απαράδεκτο ψήφισμα που προωθεί η ΕΕ και το Ευρωκοινοβούλιο αποτελεί οργανωμένο σχέδιο διείσδυσης ευρωενωσιακών μονοπωλίων, συγκρότησης αντιδραστικών μηχανισμών, ΜΚΟ στην Κούβα. Τόσο το εμπάργκο των ΗΠΑ, όσο και οι επεμβάσεις της ΕΕ στρέφονται κατά του κουβανικού λαού.  

Η ΕΕ κι οι κυβερνήσεις της, των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων, των 20 εκατομμυρίων επίσημα ανέργων, των δεκάδων εκατομμυρίων που ζούνε κάτω από τα όρια της φτώχειας, κουνούν το δάκτυλο περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων στον Κουβανικό λαό που για δεκαετίες εξάλειψε την ανεργία, που εξέφρασε την αναγκαιότητα της κατάργησης της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Σε μια χώρα που παρά τις κυρώσεις είχε επιτεύγματα άπιαστα για τις καπιταλιστικές χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής.

Καταδικάζουμε τον πολύχρονο αποκλεισμό του Αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και τις επεμβάσεις της ΕΕ κατά της Κούβας. Στεκόμαστε αποφασιστικά στο πλευρό του κουβανικού λαού κι εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην Κουβανική επανάσταση». 

 
 
 
 
JSN ImageShow by JoomlaShine.com
 
Copyright © 2011 kke.gr