article thumbnailΟ αντιλαϊκός χαρακτήρας του Πολυετές Δημοσιονομικού Πλαισίου 2014 - 2020 και η στάση των κομμάτων

Η πολιτική συμφωνία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο (ΠΔΠ) - τον προϋπολογισμό της ΕΕ - για την περίοδο 2014 - 2020 επικυρώ  .... 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ε.Ο. ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ "ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΑΔΕΙΑΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ" (05/07/2018)
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ε.Ο. ΤΟΥ ΚΚΕ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ EUROGROUP ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (05/07/2018)
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ε.Ο. ΤΟΥ ΚΚΕ - ΣΤΥΓΝΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΟΜΙΛΩΝ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ (04/07/2018)
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ε.Ο. ΤΟΥ ΚΚΕ - ΚΟΙΝΗ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ (04/07/2018)
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ε.Ο. ΤΟΥ ΚΚΕ - ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΗΣ "ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΝ" ΚΑΙ ΤΗ "ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ" (28/06/2018)
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΥΠΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ ΕΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ (25/06/2018)
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ε.Ο. ΤΟΥ ΚΚΕ - ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΜΕΣΗΣ ΕΠΑΝΕΝΑΡΞΗΣ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΕΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ (22/06/2018)
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ε.Ο. ΤΟΥ ΚΚΕ - ΕΕ ΚΑΙ ΝΑΤΟ: ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ (12/06/2018)
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ε.Ο. ΤΟΥ ΚΚΕ - "ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΙΡΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ": ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΠΕΔΙΟ ΣΦΟΔΡΩΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ (12/06/2018)
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ε.Ο. ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΙΕΡΜΗΝΕΩΝ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ (12/06/2018)
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΚΚΕ Κ. ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΛΗΓΕΝΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΜΕΣΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ
30/11/17

Εδώ και τώρα να αρθούν όλα τα άπιαστα όρια και οι περιορισμοί του «Ταμείου Αλληλεγγύης» της ΕΕ για να αποζημιωθούν οι πληγέντες της Δυτικής Αττικής και να υλοποιηθούν όλα τα απαιτούμενα αντιπλημμυρικά έργα.

Την άρση όλων των ορίων και περιορισμών του λεγόμενου «Ταμείου Αλληλεγγύης» της ΕΕ προκειμένου να αποζημιώνει πληγέντες, εργατικά λαϊκά νοικοκυριά κι αυταπασχολούμενους και την ανάγκη για άμεση υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης σήμερα στη συζήτηση για τις πλημμύρες στη Δυτ Αττική, στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες. Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ επίσης κατήγγειλε στην ομιλία του την υποκριτική «έκφραση αλληλεγγύης» της ΕΕ από τη στιγμή που η αρμόδια Επίτροπος Κ. Κρέτσου επιβεβαίωσε ότι οι εν λόγω όροι και περιορισμοί ισχύουν στο ακέραιο ενώ παρέπεμψε τη συζήτηση για πιθανή άρση των απαράδεκτων περιορισμών ...στο 2020

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ ανέφερε στην παρέμβασή του τα παρακάτω:

«23 ανθρώπινες ψυχές μαζί κι ερωτηματικά για τυχόν μετανάστες που δεν καταγράφηκαν ποτέ. Μεγάλες καταστροφές για το βιός εργατικών λαϊκών οικογενειών και μικρών αυταπασχολούμενων. Όλα συνέπεια της διαχρονικής πολιτικής της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων, περιφερειακών και   τοπικών διοικήσεων, της ΕΕ.

Η ελληνική κυβέρνηση δεν αποζημιώνει τους πληγέντες σε ύψος 100% των ζημιών, φορτώνοντάς τους προκλητικά και με νέα δάνεια, στήνοντας στον τόπο του εγκλήματος «αναπτυξιακές» φιέστες. Η δε ΕΕ δεν προβλέπει καμιά αποζημίωση για τα πληγέντα εργατικά λαϊκά νοικοκυριά παρά μόνο στους επιχειρηματικούς ομίλους και όσους θησαυρίζουν ως «επενδυτές της ανοικοδόμησης των κατεστραμμένων» ξεκοκαλίζοντας το «Ταμείο Αλληλεγγύης...μεγαλοκατασκευαστών». Ενώ με βάση το κριτήριο της ανταποδοτικότητας η αντιπλημμυρική προστασία παραπέμπεται στις καλένδες δεκαετίες τώρα.

Εδώ και τώρα να αποζημιωθούν στο 100% τα θύματα της τραγωδίας, αίροντας όλα τα άπιαστα όρια και τους περιορισμούς της ΕΕ με βάση το ψήφισμα που έχουν καταθέσει οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ στην επιτροπή Περιφερειακής Ανάπτυξης. Η αρμόδια Επίτροπος κ. Κρέτσου επιβεβαίωσε σήμερα εδώ ότι ισχύουν αυτοί οι περιορισμοί στο ακέραιο, για τέτοια ...αλληλεγγύη της ΕΕ μιλάμε.

Άμεσα να υλοποιηθούν όλα τα απαιτούμενα αντιπλημμυρικά έργα με επιπρόσθετα κονδύλια».     

 
 
 
 
JSN ImageShow by JoomlaShine.com
 
Copyright © 2011 kke.gr