Παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Κ. Παπαδάκη στη συζήτηση για τις Συνταγματικές, νομικές και θεσμικές επιπτώσεις της κοινής πολιτικής ασφάλειας και άμυνας
16/03/17

Ενισχύεται η στρατιωτικοποίηση της ΕΕ - οι λαοί να επαγρυπνούν.

Την περαιτέρω στρατιωτικοποίηση της ΕΕ κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης στην παρέμβασή του στις 15-03-2017 στη συζήτηση για τις «Συνταγματικές, νομικές και θεσμικές επιπτώσεις της κοινής πολιτικής ασφάλειας και άμυνας: Δυνατότητες που προσφέρει η Συνθήκη της Λισαβόνας» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ στην ομιλία του ανέφερε συγκεκριμένα τα παρακάτω:

«Δεν μπορεί να αποκρυφτεί από την ΕΕ και τις κυβερνήσεις της ότι κοινός παρονομαστής όλων, και των 5 αντιδραστικών σεναρίων «για το μέλλον της ΕΕ» αποτελεί το ζήτημα της «Άμυνας και Ασφάλειας». Προβάλλεται μάλιστα ως το προνομιακό έδαφος για την οποιαδήποτε χαλαρότερη ή πιο ενισχυμένη συνεργασία ανάμεσα στα κράτη μέλη.

Οι εξαγγελίες, οι συναντήσεις, οι εκθέσεις «λαγός» του Ευρωκοινοβουλίου συνηγορούν ότι η ΕΕ ενισχύει τη στρατιωτικοποίησή της. Με «Παγκόσμια Στρατηγική», Λευκή Βίβλο Άμυνας, Ευρωπαϊκή Αμυντική Ένωση, Ευρωστρατό, συμπληρωματικά με το ΝΑΤΟ κι αυτοτελώς, η ΕΕ επιδιώκει να ανακτήσει έδαφος, απέναντι στη στρατιωτική υπεροχή των ΗΠΑ, Κίνας, Ρωσίας.

Η διεθνής καπιταλιστική κούρσα των εξοπλισμών στην οποία ιδιαίτερα η ελληνική κυβέρνηση «διαπρέπει» φανερώνει ότι τα σύννεφά του πολέμου πυκνώνουν με επίδικο τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών, των δρόμων μεταφοράς τους κι εδώ εντάσσεται η επιθετικότητα της Τουρκίας στο Αιγαίο για την οποία τόσο η ΕΕ όσο και το ΝΑΤΟ κάνουν τα στραβά μάτια.

Απέναντι σε όλους κι όλα αυτά οι λαοί να είναι οργανωμένοι, προετοιμασμένοι, σε επαγρύπνηση».

 
 
 
 
JSN ImageShow by JoomlaShine.com
 
Copyright © 2011 kke.gr