Παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Κ. Παπαδάκη στη συζήτηση για το «Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων για τη δια βίου μάθηση»
15/05/17

 «Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων για τη δια βίου μάθηση» : εργασιακή περιπλάνηση και μιας χρήσης δεξιότητες για την καπιταλιστική κερδοφορία.

Εργαζόμενους με μιας χρήσης δεξιότητες για τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων διαμορφώνει το λεγόμενο «Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων για τη δια βίου μάθηση», τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης στη σχετική συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, καλώντας σε μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία στις 17 Μάη για να μπουν εμπόδια στην καπιταλιστική εργασιακή γαλέρα.

Στην ομιλία του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ τόνισε συγκεκριμένα τα παρακάτω:

«Το λεγόμενο «Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων για τη δια βίου μάθηση» αυτά τα 10 χρόνια λειτουργεί με στόχο να ενισχύσει τους ευρωενωσιακούς μηχανισμούς σε όλα τα κράτη μέλη προκειμένου το μεγάλο κεφάλαιο να έχει σε αφθονία εργαζόμενους καταρτιζόμενους με μιας χρήσης δεξιότητες, άλλους σε καθεστώς μαθητείας, υπό δια βίου κινητικότητα να αλλάζουν ως και 10 επαγγέλματα στη ζωή τους.

Αυτή  η διαρκής περιπλάνηση μεταξύ ανεργίας και ευέλικτης δουλειάς με το κομμάτι, είναι η πραγματικότητα που διαμορφώνει το κεφάλαιο, η ΕΕ κι οι κυβερνήσεις τους σε όλη τα κράτη μέλη για να επιτευχθούν οι στόχοι της καπιταλιστικής κερδοφορίας. Η ΕΕ επικαιροποιεί αυτή τη στρατηγική της ώστε να συμπεριλάβει τους πρόσφυγες και μετανάστες με τον ίδιο στόχο, φτηνό ευέλικτο κι υποταγμένο εργατικό δυναμικό προς άγρια εκμετάλλευση.

Σε αυτή τη γραμμή κι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, την ίδια ώρα που φέρνει το 4ο μνημόνιο - σφαγείο εργατικών δικαιωμάτων, παίρνει τα συγχαρητήρια της ΕΕ, γιατί προάγει μεταξύ άλλων, με την ταμπέλα της μαθητείας, επιδοτήσεις με ζεστό χρήμα για τους εργοδότες που πλέον θα καρπώνονται ακόμα και τα επιδόματα ανεργίας.

Μόνη απάντηση είναι η οργάνωση της εργατικής λαϊκής πάλης για να μπουν εμπόδια στην καπιταλιστική εργασιακή γαλέρα, για να σηκώσει ανάστημα ο λαός και με την ευκαιρία αυτή καλούμε τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή στην Πανελλαδική απεργία στις 17 Μάη ενάντια στην αντεργατική λαίλαπα κυβέρνησης -ΕΕ - κεφαλαίου».

 
 
 
 
JSN ImageShow by JoomlaShine.com
 
Copyright © 2011 kke.gr