ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΚΚΕ Κ. ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΕ "ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ"
27/10/17

Πρόγραμμα της ΕΕ «Εγγύηση για τη Νεολαία»: ανακύκλωση πάμφθηνών αναλώσιμων εργατών για τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Στη συζήτηση για την «αποτελεσματικότητα των προγραμμάτων «Εγγυήσεις για τη Νεολαία» της ΕΕ» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο παρενέβη ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης, τονίζοντας τα παρακάτω:

«Προκαλούν οι πανηγυρισμοί της ΕΕ και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για τη δήθεν πτώση της ανεργίας. Με ταχυδακτυλουργίες βαφτίζουν ανέργους ως «μη ενεργά αναζητούντες εργασία». Μια ώρα απασχόλησης, και χωρίς αμοιβή ακόμα, αρκεί για να θεωρηθεί κάποιος εργαζόμενος. Η εκ περιτροπής εργασίας αυθαίρετα εξαιρείται της μερικής απασχόλησης.

Στην Ελλάδα, με πρωτιά στην ανεργία, το «Εγγύηση για τη Νεολαία» σημαίνει ολιγόμηνο «διάλειμμα» από την ανεργία με 300-400 ευρώ, χωρίς συνταξιοδοτική ασφάλιση, επιδοτώντας την εργοδοσία. Ανακύκλωση δηλαδή πάμφθηνών αναλώσιμων εργατών για τους επιχειρηματικούς ομίλους, σε αντικατάσταση κιόλας παλαιότερων που στέλνονται στην ανεργία. Αυτή είναι η προϋπόθεση για την καπιταλιστική ανάκαμψη που θα πληρώσουν πανάκριβα οι εργαζόμενοι, με βίο αβίωτο, έχουν-δεν έχουν δουλειά.

Κανένας άνεργος χωρίς κάλυψη. Επίδομα για όλο το διάστημα της ανεργίας σε ύψος που να μπορούν να ζήσουν οι άνεργοι με τις οικογένειές τους.

Μόνη απάντηση είναι η οργάνωση της εργατικής λαϊκής πάλης για να μπουν εμπόδια στην καπιταλιστική εργασιακή γαλέρα, να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στο εκμεταλλευτικό σύστημα που γεννά την ανεργία».

 
 
 
 
JSN ImageShow by JoomlaShine.com
 
Copyright © 2011 kke.gr