Γυναίκα

article thumbnailΜήνυμα της ΚΕ του ΚΚΕ για την 8η Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας [2017]

Μπροστά στην 8η Μάρτη, η ΚΕ του ΚΚΕ χαιρετίζει τις γυναίκες του λαού στη χώρα μας και σε όλο τον κόσμο, έχοντας τη σκέψη της στο δρόμο που άνοιξε για την ισοτιμία και τη χειραφέτηση της γυναίκας η επικράτηση της Οκτω  .... 

article thumbnailΧαιρετισμός του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στην εκδήλωση για την 8η Μάρτη Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Συντρόφισσες και σύντροφοι, Φίλες και φίλοι, Η ιστορική επέτειος της 8ης Μάρτη, της Παγκόσμιας Μέρας της Γυναίκας, είναι μέρα αγώνα. Είναι μέρα σύμβολο για τη συμμετοχή των γυναικών στην πάλη για ισότ  .... 

Ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στη συζήτηση στη Βουλή για την 8η Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας [8/3/2017] (08/03/2017)
Μήνυμα της ΚΕ του ΚΚΕ για την 8η Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας [2017] (05/03/2017)
Χαιρετισμός του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στην εκδήλωση για την 8η Μάρτη Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (04/03/2017)
Μήνυμα της ΚΕ του ΚΚΕ για την 8η Μάρτη Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας [2016] (04/03/2016)
Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στην εκδήλωση της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδος (ΟΓΕ) για την 8η Μάρτη (08/03/2015)
Ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στους εργαζόμενους της φαρμακοβιομηχανίας «PHARMATHEN» στην Παλλήνη Αττικής, ενόψει του εορτασμού της 8ης Μάρτη Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας (06/03/2015)
Μήνυμα της ΚΕ του ΚΚΕ για την 8η Μάρτη Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (06/03/2015)
Με αφορμή μια προσέγγιση του ΣΥΡΙΖΑ στη γυναικεία ανισοτιμία (14/04/2014)
Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στο συλλαλητήριο για την Ημέρα της Γυναίκας (07/03/2014)
Μήνυμα της ΚΕ του ΚΚΕ για την 8η Μάρτη Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας [2014] (06/03/2014)
Παρέμβαση του Ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Μπάμπη Αγγουράκη στην Ολομέλεια του ΕΚ σχετικά με την Έκθεση για την "Ισότητα μεταξύ γυναικών και ανδρών"
08/03/11

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Μπάμπης Αγγουράκης, με παρέμβαση του σήμερα κατά την διάρκεια της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, σχετικά με την Έκθεση για την "Ισότητα μεταξύ γυναικών και ανδρών - 2010", τόνισε:

«Οι Γυναίκες της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, οι νέες, οι μετανάστριες  και πρόσφυγες δεν περιμένουν τίποτα από τις φιέστες, τα ευχολόγια και τα ψεύδη που τους αραδιάζει η πλουτοκρατία προκειμένου να τις κρατήσει δέσμιες του καπιταλιστικού συστήματος της εκμετάλλευσης, φτηνό εργατικό για την αύξηση των κερδών του κεφαλαίου. Από την ίδια τη ζωή αποδεικνύεται ότι είναι κίβδηλος και προκλητικός ο ισχυρισμός της πλουτοκρατίας ότι στα πλαίσια της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, της πολιτικής της ΕΕ προωθείται δήθεν η ισότητα ανδρών και γυναικών. Η αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ, των αστικών κυβερνήσεων, του ΔΝΤ και των άλλων ιμπεριαλιστικών οργάνων χτυπούν με ιδιαίτερη σφοδρότητα τις κατακτήσεις και των γυναικών. Η μαζική ανεργία, δραστική μείωση των μισθών, και των κοινωνικών επιδομάτων, οι ελαστικές μορφές απασχόλησης, η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, η εμπορευματοποίηση των κοινωνικών υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας Παιδείας επιδεινώνουν συνολικά τις συνθήκες διαβίωσης των γυναικών και γενικότερα της εργατικής - λαϊκής οικογένειας.

Η στρατηγική της ΕΕ, Ευρώπη 2020, η οικονομική διακυβέρνηση, η δημοσιονομική πειθαρχία του ΔΝΤ και της ΕΚΤ προετοιμάζουν νέα αντιλαϊκά αντεργατικά μέτρα και για τις γυναίκες. Η  πολιτική αυτή πρέπει να ανατραπεί. Οι γυναίκες καλούνται να αναπτύξουν τους δικούς τους αγώνες να ενισχύσουν το ταξικό εργατικό  συνδικαλιστικό κίνημα, να συσπειρωθούν γύρω από τους στόχους της λαϊκής εξουσίας και της λαϊκής οικονομίας».      

 

 
 
 
 
JSN ImageShow by JoomlaShine.com
 
Copyright © 2011 kke.gr