Γυναίκα

article thumbnailΜήνυμα της ΚΕ του ΚΚΕ για την 8η Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας [2017]

Μπροστά στην 8η Μάρτη, η ΚΕ του ΚΚΕ χαιρετίζει τις γυναίκες του λαού στη χώρα μας και σε όλο τον κόσμο, έχοντας τη σκέψη της στο δρόμο που άνοιξε για την ισοτιμία και τη χειραφέτηση της γυναίκας η επικράτηση της Οκτω  .... 

article thumbnailΧαιρετισμός του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στην εκδήλωση για την 8η Μάρτη Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Συντρόφισσες και σύντροφοι, Φίλες και φίλοι, Η ιστορική επέτειος της 8ης Μάρτη, της Παγκόσμιας Μέρας της Γυναίκας, είναι μέρα αγώνα. Είναι μέρα σύμβολο για τη συμμετοχή των γυναικών στην πάλη για ισότ  .... 

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 8η ΜΑΡΤΗ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ (09/03/2018)
Ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στη συζήτηση στη Βουλή για την 8η Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας [8/3/2017] (08/03/2017)
Μήνυμα της ΚΕ του ΚΚΕ για την 8η Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας [2017] (05/03/2017)
Χαιρετισμός του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στην εκδήλωση για την 8η Μάρτη Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (04/03/2017)
Μήνυμα της ΚΕ του ΚΚΕ για την 8η Μάρτη Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας [2016] (04/03/2016)
Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στην εκδήλωση της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδος (ΟΓΕ) για την 8η Μάρτη (08/03/2015)
Ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στους εργαζόμενους της φαρμακοβιομηχανίας «PHARMATHEN» στην Παλλήνη Αττικής, ενόψει του εορτασμού της 8ης Μάρτη Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας (06/03/2015)
Μήνυμα της ΚΕ του ΚΚΕ για την 8η Μάρτη Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (06/03/2015)
Με αφορμή μια προσέγγιση του ΣΥΡΙΖΑ στη γυναικεία ανισοτιμία (14/04/2014)
Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στο συλλαλητήριο για την Ημέρα της Γυναίκας (07/03/2014)
Παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Μπάμπη Αγγουράκη σχετικά με την έκθεση του ευρωκοινοβουλίου για "την θέση των γυναικών στον πόλεμο"
03/02/12

Παρεμβαίνοντας στην ολομέλεια του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες στην συζήτηση της έκθεση για την "θέση των γυναικών στον πόλεμο" , ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Μπάμπης Αγγουράκης αιτιολογώντας την αρνητική ψήφο του Κόμματος υπογράμμισε τα εξής : 

"Η έκθεση είναι επικίνδυνη και αποπροσανατολιστική για τις γυναίκες της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων καθώς τις καλεί να γίνουν  θύματα και θύτες στην ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα του πολέμου.

 

Ενώ η έκθεση αναγνωρίζει πως ο μεγαλύτερος αριθμός θυμάτων στους πολέμους είναι γυναίκες προτείνει ως λύση την αύξηση του αριθμού των γυναικών στρατιωτών στους ιμπεριαλιστικούς στρατούς και επεμβάσεις καθώς, ισχυρίζεται ότι αυτό θα μείωση την επιθετικότητα στις πολεμικές συγκρούσεις. Πρόκειται για θρασύτατη πρόκληση!

 

Η επιθετικότητα των ιμπεριαλιστικών στρατών δεν είναι ζήτημα φυλετικής σύνθεσης του στρατεύματος, αλλά έμφυτο χαρακτηριστικό του ιμπεριαλισμού. Τους πολέμους  τους γεννάει το ίδιο καπιταλιστικό σύστημα που γεννιέται και αναπαράγεται μέσα από αυτούς.

 

Είναι η ίδια η ΕΕ και οι κυβερνήσεις των κρατών μελών που συμμετέχουν ενεργά στο ιμπεριαλιστικό μοίρασμα του κόσμου για να εξασφαλίσουν την κερδοφορία της πλουτοκρατίας που δολοφονεί γυναίκες, άντρες και παιδιά σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους σε ολόκληρο τον πλανήτη από την Αφρική και την Ασία, την Μέση Ανατολή έως τα Βαλκάνια.

 

Το ΚΚΕ αγωνίζεται ώστε το αντιιμπεριαλιστικό και το μαχητικό γυναικείο κίνημα να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για την ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος που γεννάει την ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα."

 
 
 
 
JSN ImageShow by JoomlaShine.com
 
Copyright © 2011 kke.gr