Παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Σ. Ζαριανόπουλου για τα νέα βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ΕΕ, ΔΝΤ
17/05/17

Εξιτήριο του κεφαλαίου στη μεγαλύτερη κερδοφορία, εισιτήριο του λαού σε χειρότερο σφαγείο τα μέτρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ΕΕ, ΔΝΤ.

Να βάλει ο λαός τέλος στη σφαγή του και να δώσει αποφασιστική απάντηση με τη μαζική συμμετοχή του στην απεργία της 17 Μάη, τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος σε παρέμβασή του για τα νέα βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ΕΕ, ΔΝΤ στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο. Στην ομιλία του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ ανέφερε συγκεκριμένα τα εξής:

«Εξιτήριο του κεφαλαίου στη μεγαλύτερη κερδοφορία, εισιτήριο του λαού σε χειρότερο σφαγείο, είναι το 4ο μνημόνιο (δεύτερο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ) που περνάει αυτές τις μέρες στην ελληνική βουλή.

Σφαγή συντάξεων, μισθών, επιδομάτων ανεργίας, θέρμανσης, αναπηρίας, φορολεηλασία και των πιο φτωχών, ομαδικές απολύσεις, κατάργηση κυριακάτικης αργίας, συλλογικών συμβάσεων, του απεργιακού δικαιώματος, εργοδοτικό λοκ άουτ, ιδιωτικοποίηση των πάντων. Τα χρηματοδοτημένα από τους υπόλοιπους φτωχούς αντίμετρα για την ακραία φτώχεια, αν επιτύχουν τα μέτρα - σφαγείο, είναι ψίχουλα μπροστά στις νέες φοροαπαλλαγές και επιδοτήσεις στο κεφάλαιο. 

ΝΔ και η υπόλοιπη αστική αντιπολίτευση - δημαγωγικά - δεν ψηφίζουν τα μέτρα, αλλά ορκίζονται να τα εφαρμόσουν.

Το κεφάλαιο όλο και περισσότερο κερδισμένο, ο λαός όλο και περισσότερο χαμένος. 

Να γιατί δεν πρέπει να επιλέξει σφαγέα, αλλά να βάλει ο ίδιος τέλος στη σφαγή.

Η απεργία, στις 17 του Μάη, να γίνει αρχή κλιμάκωσης της λαϊκής αντεπίθεσης διαρκείας ξεριζώματος του κακού: ότι όλο και λιγότεροι κλέβουν τον ιδρώτα όλο και περισσότερων με εργαλείο τις αστικές κυβερνήσεις και την ΕΕ». 

 
 
 
 
JSN ImageShow by JoomlaShine.com
 
Copyright © 2011 kke.gr