Παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Σ. Ζαριανόπουλου για τις επικίνδυνες εξελίξεις που σηματοδοτεί η επίσκεψη Ομπάμα στην Ελλάδα
22/11/16

Παρέμβαση για τις επικίνδυνες εξελίξεις που σηματοδοτεί η επίσκεψη Ομπάμα στην Ελλάδα πραγματοποίησε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο. Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ στην παρέμβασή του σημείωσε τα παρακάτω:

«Παρά την αποθέωσή του από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ο Αμερικάνος πρόεδρος Ομπάμα δεν επισκέφθηκε την Ελλάδα από θαυμασμό στην ιστορία της ή συμπάθεια στο λαό της. Ακόμα και η παρέμβασή του για το ελληνικό χρέος απαιτεί σκληρότερα αντιλαϊκά μέτρα.

Στόχος της επίσκεψης ήταν γεωπολιτικά συμφέροντα, κλιμάκωση της επέμβασης ΗΠΑ, ΝΑΤΟ μαζί με ΕΕ σε Μ. Ανατολή, Ν.Α. Μεσόγειο, Αιγαίο για έλεγχο της ρωσικής παρουσίας. 

Αυτοί μαζί με τις κυβερνήσεις Ελλάδας, Τουρκίας, Κύπρου, προωθούν τη διχοτόμηση της Κύπρου, σαν σταθερή βάση επενδυτών ενέργειας στην περιοχή. Κουβέντα δεν ειπώθηκε για την αμφισβήτηση των συνόρων από την τούρκικη κυβέρνηση. Ο Ομπάμα συμφώνησε με την ελληνική κυβέρνηση για παραπέρα εμπλοκή της με νέες στρατιωτικές διευκολύνσεις, βάζοντας σε άμεσο κίνδυνο τον ελληνικό και τους άλλους λαούς.

Τραμπ, Ομπάμα και Κλίντον δεν τους χωρίζει χάος. Έχουν την ίδια αποκρουστική στρατηγική.

Οι λαοί να ανησυχούν. Να μην διαλέξουν ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη.

Να χαράξουν το δικό τους αυτοτελή δρόμο ανατροπής του καπιταλισμού που επιφυλάσσει μόνο ανεργία, φτώχεια, πολέμους, προσφυγιά για τους λαούς».

 
 
 
 
JSN ImageShow by JoomlaShine.com
 
Copyright © 2011 kke.gr