Παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Σ. Ζαριανόπουλου στη συζήτηση για τα «Συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 9 και 10 Μάρτη με δήλωση και για τη Ρώμη»
15/03/17

Λευκή Βίβλος της ΕΕ : Είτε με περαιτέρω ενοποίηση είτε με πολλές ταχύτητες επίκειται νέα αντιλαϊκή βαρβαρότητα.

Στη συζήτηση για τα «Συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 9 και 10 Μάρτη με δήλωση και για τη Ρώμη» παρενέβη ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, τονίζοντας τα παρακάτω :

«Ενόψει των 60 χρόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η σημερινή συζήτηση της ηγεσίας της, πέρα από μονότονες κοροϊδίες, ένα πράγμα σηματοδοτεί : οι λαοί να περιμένουν και χειρότερα.

Η Ένωση  δεν είναι, ούτε μπορεί να  γίνει των λαών. Όποιος το ισχυρίζεται, εξαπατά. Είναι του κεφαλαίου. Με «σύγκλιση» στην εκμετάλλευση, τη φτώχεια. Στρατιωτικοποίηση, καταστολή, πολέμους, επαναχάραξη συνόρων, πρόσφυγες.  Αλλά και με «απόκλιση», με αγιάτρευτη - για το σύστημα - ανισομετρία, εσωτερικούς ανταγωνισμούς, φυγόκεντρες τάσεις αποδεικνύοντας ότι δεν είναι μόνιμος σχηματισμός. Είτε με ενιαία εμβάθυνση είτε με πολλές ταχύτητες, με τα κράτη να τρέχουν προς το στενό πυρήνα της επίκειται νέα αντιλαϊκή βαρβαρότητα. Στην Ελλάδα, ο πρωθυπουργός της  κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ετοιμάζοντας τέταρτο μνημόνιο, καλεί σε νέες θυσίες για να βρεθεί το ελληνικό κεφάλαιο, όχι ο λαός, στην πρώτη ταχύτητα.

Η λαϊκή δυσαρέσκεια να μην παγιδευτεί ούτε στη μια ούτε στην άλλη αντιλαϊκή συνταγή. Να ανοίξει δρόμο ανάπτυξης υπέρ του λαού αποτινάσσοντας τα δεσμά και της Ε.Ε. και της καπιταλιστικής βαρβαρότητας».

 
 
 
 
JSN ImageShow by JoomlaShine.com
 
Copyright © 2011 kke.gr