Παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Σ. Ζαριανόπουλου στη συζήτηση για τη «στρατηγική της ΕΕ για τη Συρία»
17/05/17

Οι λαοί θυσιάζονται για συμφέροντα μονοπωλίων είτε με αντεργατικές πολιτικές στο εσωτερικό των χωρών είτε σε πολέμους.

Τη «στρατηγική της ΕΕ για τη Συρία» που ανέπτυξε η Ύπατη Εκπρόσωπος Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ Φ. Μογκερίνι κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο. Στην ομιλία του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ τόνισε τα παρακάτω:

«K. Μογκερίνι, μιλήσατε για ανθρωπισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Συρία. Έλεος!!!

Συγγνώμη, δεν ήταν η Ευρωπαϊκή Ένωση που ενεργοποίησε το άρθρο 42 της συνθήκης, δίνοντας το ελεύθερο, στη Γαλλία, τη Βρετανία και άλλους να βομβαρδίσουν τη Συρία με χιλιάδες νεκρούς και πρόσφυγες;

Φαίνεται ότι αντί για ευλογία, κατάρα κυνηγάει τις χώρες με πηγές και οδούς μεταφοράς ενέργειας, εμπορικούς δρόμους, νέες αγορές. Μ. Ανατολή, Β. Αφρική, Βαλκάνια, Ουκρανία μυρίζουν μπαρούτι. Σύνορα επαναχαράσσονται. Η Ευρωπαϊκή Ένωση στρατιωτικοποιείται ραγδαία για να είναι παγκόσμια παρούσα, όπως λέει.  Οι ανταγωνισμοί οξύνονται, με κίνδυνο γενίκευσης συγκρούσεων (π.χ. στο Αιγαίο κλπ). Οι λαοί θυσιάζονται για συμφέροντα μονοπωλίων είτε με αντεργατικές πολιτικές στο εσωτερικό των χωρών είτε σε πολέμους.

Η ελληνική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ καλεί το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, παρατείνει, αναβαθμίζει τις στρατιωτικές βάσεις ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, όπως Σούδα, ορμητήρια  επιθέσεων στους λαούς της περιοχής, όπως για τη πρόσφατη πυραυλική επίθεση των ΗΠΑ στη Συρία με πολλούς νεκρούς. Το μοναδικό συμφωνημένο θέμα για το Brexit είναι η διασφάλιση των βρετανικών βάσεων στην Κύπρο.

Οι λαοί να απαντήσουν με τη συντονισμένη πάλη τους ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Και η απάντηση αυτή θα ακουστεί δυνατά στις κινητοποιήσεις στις Βρυξέλλες, στη σύνοδο του ΝΑΤΟ, στις 24 του Μάη». 

 
 
 
 
JSN ImageShow by JoomlaShine.com
 
Copyright © 2011 kke.gr