Παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Σ. Ζαριανόπουλου στη συζήτηση για την «Εμβάθυνση της ΟΝΕ για το 2025»
13/06/17

Ο λαός δεν χρωστάει κανένα χρέος για να το πληρώσει.

Στη συζήτηση για την «Εμβάθυνση της ΟΝΕ για το 2025» παρενέβη σήμερα ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, τονίζοντας τα παρακάτω :

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση ως διακρατική συμμαχία του κεφαλαίου δεν μπορεί να ξεπεράσει το DNA του καπιταλισμού : ανισομετρία οικονομικής ανάπτυξης και κοινωνική εκμετάλλευση.  Μερίδα μονοπωλίων και κρατών προωθούν περαιτέρω ενοποίησή της, με μία ή πολλές ταχύτητες, ενίσχυση ευρωπαϊκών εξαμήνων, σύνδεση χρηματοδοτήσεων στο κεφάλαιο με ένταση αντεργατικών μεταρρυθμίσεων. Ανταγωνίζονται με άλλες μερίδες που αναπτύσσουν φυγόκεντρες τάσεις, προστατευτισμό, με έκφραση τον αστικό ευρωσκεπτικισμό. 

Ανταγωνίζονται ποιος θα ωφεληθεί περισσότερο από μια ανάκαμψη ισχνή, αβέβαιη, προθάλαμο νέας κρίσης.

Σε ένα συμφωνούν όλοι: κλιμάκωση παντού, της αντιλαϊκής επίθεσης, δίχως τέλος.

Το ελληνικό χρέος, που συζητιέται μεθαύριο στο Γιούρογκρουπ,  αντανακλά τέτοιες αντιθέσεις. 

Προϋπόθεση ρύθμισής του και ποσοτικής χαλάρωσης σημαίνουν παραπέρα, μόνιμο σφαγιασμό μισθών, συντάξεων, επιδομάτων,  ματωμένα πλεονάσματα για δεκαετίες για νέα κίνητρα στο κεφάλαιο, επιδοτήσεις, φοροαπαλλαγές.

Ο λαός δεν χρωστά κανένα χρέος να πληρώσει. Αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση με ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου, λαϊκή εξουσία είναι ο μόνος δρόμος επιβίωσής του».

 
 
 
 
JSN ImageShow by JoomlaShine.com
 
Copyright © 2011 kke.gr