ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΚΚΕ Σ. ΖΑΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΣΕ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ"
26/10/17

Κίνδυνοι από καρκινογόνους παράγοντες στην εργασία: Οι ευχές για δήθεν προστασία των εργαζομένων σταματάει εκεί που αρχίζει το κέρδος της επιχείρησης.

Στη συζήτηση για την «Προστασία των εργαζομένων από τους κινδύνους που συνδέονται με την έκθεση σε καρκινογόνους ή μεταλλαξιογόνους παράγοντες» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο παρενέβη ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος, τονίζοντας τα παρακάτω:

«Η έκθεση για την προστασία των εργαζόμενων από καρκινογόνους παράγοντες στην εργασία, πέρα από την πρόσθεση ορισμένων ουσιών προς έλεγχο και αλλαγή των ορίων έκθεσης σ' αυτές, είναι ένα ακόμα ευχολόγιο. Οι ευχές σταματάνε εκεί που αρχίζει το κέρδος της επιχείρησης. Αυτό καθορίζει τα όρια αφού τα προστατευτικά μέτρα περιορίζονται από την «οικονομική εφικτότητα», το κόστος τους, τις συνθήκες ισότιμου ανταγωνισμού. Η καρκινογένεση, η πρώτη αιτία θανάτου, αποτιμάται σε δισ. ευρώ ζημία για την οικονομία και όχι σε ανθρώπινες ζωές.

Η βαρβαρότητα του καπιταλιστικού συστήματος στο απόγειό της.

Αυτή τη βαρβαρότητα δοκιμάζουν οι εργάτες παντού και στην Ελλάδα της εντατικοποιημένης εργασίας υπό τον εκβιασμό της απόλυσης. Στα χρόνια των μνημονίων τα εργατικά ατυχήματα (στην πραγματικότητα εργοδοτικά εγκλήματα) εκτοξεύτηκαν χωρίς να υπολογίζονται οι καρκινογενέσεις.

Η οργανωμένη εργατική πάλη για ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς, για την υγεία και ζωή των εργατών, θα φέρει αποτελέσματα αν στοχεύσει στην αιτία του κακού : τα κέρδη και την εξουσία των καπιταλιστών».

 
 
 
 
JSN ImageShow by JoomlaShine.com
 
Copyright © 2011 kke.gr