Παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Σ. Ζαριανόπουλου στη συζήτηση για το ευρωπαϊκό εξάμηνο
22/11/16

Ευρωπαϊκό εξάμηνο : μόνιμες λαϊκές θυσίες για την κερδοφορία του κεφαλαίου.

Μόνιμες λαϊκές θυσίες στις οποίες συμφωνούν όλοι, απαιτεί το ευρωπαϊκό εξάμηνο τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος στη σχετική συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο. Συγκεκριμένα ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ ανέφερε τα παρακάτω:

«Με ανησυχία ότι ακόμα και η αναιμική ανάκαμψη είναι αβέβαιη και φόβους για νέο κύκλο κρίσης, αμηχανία για Brexit και εκλογή Τράμπ, επερχόμενες εκλογές σε διάφορες χώρες με αυξανόμενη λαϊκή αμφισβήτηση, που εγκλωβίζεται όμως σε αντιδραστική κατεύθυνση, οξύνονται οι ανταγωνισμοί παγκόσμια, αλλά και στην Ένωση. 

Σε τέτοιο κλίμα αντιθέσεων, αλήθεια, ποια είναι η αξία της ενιαίας οικονομικής διακυβέρνησης και του ευρωπαϊκού εξαμήνου;

Κι όμως διατηρούν την αξία τους. Η σύγκλιση ή απόκλιση ή και οι φυγόκεντρες δυνάμεις, κάποια χαλάρωση με μεταρρυθμίσεις που εισηγείται η Κομισιόν ή η αυστηρότητα όπως επιμένουν Γερμανία και άλλοι, αφορούν μόνο τη χρηματοδότηση του κεφαλαίου για επενδύσεις και όχι την αποκατάσταση όσων έχουν χάσει οι λαοί. Οποιοδήποτε μίγμα πολιτικής προϋποθέτει νέες μόνιμες λαϊκές θυσίες που περιγράφονται στο ευρωπαϊκό εξάμηνο. Σ' αυτές συμφωνούν όλοι.

Παράδειγμα η Ελλάδα των 3 ή και 4 μνημονίων που ετοιμάζεται για νέες απεργίες.

Οι λαοί να οργανωθούν με τη δική τους σημαία και όχι του κεφαλαίου για ανατροπή.  Η εναλλαγή απλά διαχειριστών τους οδηγεί σε νέες  απογοητεύσεις».

 
 
 
 
JSN ImageShow by JoomlaShine.com
 
Copyright © 2011 kke.gr