ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΚΚΕ Σ. ΖΑΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ
26/10/17

Λαϊκή κινητοποίηση για την απαγόρευση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.

Κάτω τα χέρια από τα σπίτια και τον ιδρώτα του λαού.

Την ανάγκη λαϊκής κινητοποίησης για την απαγόρευση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ ανέφερε συγκεκριμένα τα παρακάτω:

Στην Ελλάδα, μετά από εφτά χρόνια και τρία μνημόνια ανεργίας, μειώσεων μισθών, συντάξεων, επιδομάτων, ελαστική απασχόληση, άγρια φορολεηλασία, η πλειοψηφία του λαού αδυνατεί να πληρώσει δάνεια και φόρους.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην αξιολόγηση του τρίτου μνημονίου συμφώνησαν για μια ακόμα ανακεφαλαίωση των τραπεζών, ρευστοποιώντας τα κόκκινα δάνεια για να δοθούν νέα σε «βιώσιμες», δηλαδή μεγάλες επιχειρήσεις, εξαφανίζοντας αυτοαπασχολούμενους και μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις από την αγορά.

Ήδη κατάσχονται χιλιάδες τραπεζικοί λογαριασμοί μισθοσυντήρητων, συνταξιούχων και αυτοαπασχολούμενων, επισπεύδονται χιλιάδες - ηλεκτρονικοί πλέον - πλειστηριασμοί λαϊκών κατοικιών ή η πώληση δανείων στα κοράκια των κερδοσκοπικών funds.

Ουσιαστικά, καμιά προστασία δεν προβλέπεται ούτε καν για την πρώτη κατοικία, το μισθό και τη σύνταξη. Η κλοπή της λαϊκής περιουσίας είναι τεράστια.

Οι λαϊκές κινητοποιήσεις με αίτημα «νομοθέτηση τώρα απαγόρευσης πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας, της κατάσχεσης μισθού και σύνταξης. Διαγραφή τόκων, κούρεμα και πάγωμα δανείων» να δυναμώσουν με σύνθημα «κάτω τα χέρια από τα σπίτια και τον ιδρώτα του λαού».

 
 
 
 
JSN ImageShow by JoomlaShine.com
 
Copyright © 2011 kke.gr