Αντιιμπεριαλιστική Δράση

article thumbnailΑνακοίνωση του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ - Πυκνώνουν τα σύννεφα του ιμπεριαλιστικού πολέμου. Καμία εμπλοκή! Καμιά συμμετοχή!

1. Η καπιταλιστική κρίση, οι δυσκολίες στη διαχείρισή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ιδιαίτερα στην Ευρωζώνη, αλλά και στις ΗΠΑ, οι συνέπειές της ακόμη και στις καπιταλιστικές οικονομίες που εξακολουθούν να έχουν προς το   .... 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΑ 73 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΡΙΨΗ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΒΟΜΒΩΝ ΣΤΗ ΧΙΡΟΣΙΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΓΚΑΣΑΚΙ (06/08/2018)
Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για τα 70 χρόνια από τη ρίψη ατομικών βομβών στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι (06/08/2015)
Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα από την 35η Μαραθώνια πορεία ειρήνης (17/05/2015)
Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για τη συνάντηση του Υπ. Εθνικής Άμυνας με τον ομόλογό του στις ΗΠΑ (22/08/2014)
Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για τους νέους βομβαρδισμούς των ΗΠΑ στο Ιράκ (08/08/2014)
Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για τα 69 χρόνια από τη ρίψη ατομικών βομβών στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι (06/08/2014)
Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα από το συλλαλητήριο του ΚΚΕ και της ΚΝΕ ενάντια στο νέο αιματοκύλισμα του λαού της Παλαιστίνης (17/07/2014)
Αποσπάσματα από την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στο 23ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ στο Στόμιο της Λάρισας (05/07/2014)
Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα από την κινητοποίηση της ΚΝΕ στο Στρατηγείο της ΕΕ στη Λάρισα (05/07/2014)
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ : Καταδίκη της πολεμικής επέμβασης του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία (05/02/2014)
Η δράση ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο αποτελεί για την εργατική τάξη ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα και άρα είναι βασικό στοιχείο της πάλης των κομμουνιστών.    Ολόκληρο το κείμενο...
 
Παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Χ. Αγγουράκη - "Να δυναμώσει τώρα η αλληλεγγύη με τον Παλαιστινιακό λαό"
24/10/12

Καταψηφίζοντας στην ολομέλεια του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου στο Στρασβούργο το  "Πρωτόκολλο στην ευρώ-μεσογειακή συμφωνία σύνδεσης μεταξύ της ΕΕ και του Ισραήλ σχετικά με τη διαπίστωση της συμμόρφωσης και την αποδοχή βιομηχανικών προϊόντων (ΔΣΑ)" , ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Μπάμπης Αγγουράκης υπογράμμισε τα εξής:

"Η ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ καταγγέλλει την απόφαση του Συμβουλίου της ΕΕ για τη σύναψη πρωτοκόλλου στην ευρώ-μεσογειακή Συμφωνία Σύνδεσης μεταξύ ΕΕ και Ισραήλ" σχετικά με τη διαπίστωση της συμμόρφωσης και την αποδοχή των βιομηχανικών προϊόντων (ΔΣΑ)", καθώς και την έγκρισή του από το πολιτικό προσωπικό των μονοπωλίων, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Με το πρωτόκολλο αυτό επιτρέπονται στη πραγματικότητα οι απευθείας εμπορικές σχέσεις της ΕΕ και των κρατών μελών της με τους Ισραηλινούς εποικισμούς στα κατεχόμενα από το Ισραήλ Παλαιστινιακά εδάφη και η εξαγωγή στην ΕΕ Ισραηλινών προϊόντων που παράγονται εκεί. Η συμφωνία αυτή αποτελεί ουσιαστικά αναγνώριση και νομιμοποίηση της Ισραηλινής κατοχής και των εγκλημάτων της σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού.

Είναι συνέχεια της συνολικής ιμπεριαλιστικής πολιτικής της ΕΕ στην περιοχή,  που αναβαθμίζει συστηματικά τις πολιτικές, οικονομικές - εμπορικές αλά και τις  στρατιωτικές της σχέσεις με το Ισραήλ, τόσο στα πλαίσια της Συμφωνίας Σύνδεσης ΕΕ - Ισραήλ, όσο και της ένταξης του Ισραήλ στο χώρο του Ενιαίου Ευρωπαϊκού Ουρανού.

Την ίδια στιγμή που με ανέξοδη υποκρισία η ΕΕ στα λόγια καταδικάζει δήθεν τους εποικισμούς του Ισραήλ στα κατεχόμενα, με χειροπιαστά μέτρα αναγνωρίζει την Ισραηλινή κατοχή, οπλίζει το δολοφονικό της χέρι ενάντια στον λαό της Παλαιστίνης. Καμία αυταπάτη για το ρόλο της ιμπεριαλιστικής ΕΕ .ΗΠΑ και Ε.Ε. στηρίζουν με κάθε τρόπο την επιθετικότητα και την εγκληματική δράση του Ισραηλινού κράτους  ενάντια στο λαό της Παλαιστίνης. Ξεδιπλώνουν τα βρώμικα σχέδια τους για την ευρύτερη περιοχή, κλιμακώνοντας την ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία, τις απειλές κατά του Ιράν, όπως έκαναν προηγούμενα στη Λιβύη, όπως κάνουν σήμερα με την ανάπτυξη στρατιωτικής επέμβασης στο Μαλί, στον ανελέητο πόλεμο των μονοπωλίων για το μοίρασμα των αγορών και των σφαιρών επιρροής. Η ΕΕ είναι εχθρός των λαών. Οι ιμπεριαλιστικές παρεμβάσεις της και οι ανταγωνισμοί της με τις άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις αυξάνουν τους κινδύνους γενικευμένου πολέμου στην περιοχή και ενός νέου αιματοκυλίσματος των λαών.

Οι λαοί να δυναμώσουν τους αγώνες τους ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια ΕΕ-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ. Να δυναμώσουν την αντιιμπεριαλιστική πάλη και την αλληλεγγύη τους στον Παλαιστινιακό λαό για να επιβάλλουν τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής και τη δημιουργία ανεξάρτητου, βιώσιμου και κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους, στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Το γκρέμισμα του απαράδεκτου τείχους, την απελευθέρωση των Παλαιστινίων πολιτικών κρατουμένων στο Ισραήλ και το δικαίωμα επιστροφής όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ."

 
 
 
 
JSN ImageShow by JoomlaShine.com
 
Copyright © 2011 kke.gr