Αντιιμπεριαλιστική Δράση

article thumbnailΑνακοίνωση του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ - Πυκνώνουν τα σύννεφα του ιμπεριαλιστικού πολέμου. Καμία εμπλοκή! Καμιά συμμετοχή!

1. Η καπιταλιστική κρίση, οι δυσκολίες στη διαχείρισή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ιδιαίτερα στην Ευρωζώνη, αλλά και στις ΗΠΑ, οι συνέπειές της ακόμη και στις καπιταλιστικές οικονομίες που εξακολουθούν να έχουν προς το   .... 

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για τα 70 χρόνια από τη ρίψη ατομικών βομβών στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι (06/08/2015)
Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα από την 35η Μαραθώνια πορεία ειρήνης (17/05/2015)
Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για τη συνάντηση του Υπ. Εθνικής Άμυνας με τον ομόλογό του στις ΗΠΑ (22/08/2014)
Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για τους νέους βομβαρδισμούς των ΗΠΑ στο Ιράκ (08/08/2014)
Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για τα 69 χρόνια από τη ρίψη ατομικών βομβών στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι (06/08/2014)
Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα από το συλλαλητήριο του ΚΚΕ και της ΚΝΕ ενάντια στο νέο αιματοκύλισμα του λαού της Παλαιστίνης (17/07/2014)
Αποσπάσματα από την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στο 23ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ στο Στόμιο της Λάρισας (05/07/2014)
Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα από την κινητοποίηση της ΚΝΕ στο Στρατηγείο της ΕΕ στη Λάρισα (05/07/2014)
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ : Καταδίκη της πολεμικής επέμβασης του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία (05/02/2014)
Επιστολή της Κ.Ο. του ΚΚΕ προς τον Πρόεδρου της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων για την επέμβαση στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία (23/01/2014)
Η δράση ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο αποτελεί για την εργατική τάξη ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα και άρα είναι βασικό στοιχείο της πάλης των κομμουνιστών.    Ολόκληρο το κείμενο...
 
Παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Χ. Αγγουράκη - Να σταματήσει τώρα η ιμπεριαλιστική επέμβαση στο Μαλί
16/01/13

Την ωμή και απροκάλυπτη επέμβαση του Γαλλικού ιμπεριαλισμού στο Μαλί, ως αιχμή του δόρατος της ΕΕ - ΝΑΤΟ - ΗΠΑ κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Χαράλαμπος Αγγουράκης, παρεμβαίνοντας στη σχετική έκτακτη συζήτηση, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο. Στην τοποθέτησή του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ υπογράμμισε τα ακόλουθα:

"Η απροκάλυπτη και ωμή ιμπεριαλιστική επέμβαση της Γαλλικής κυβέρνησης στο Μαλί πρέπει να καταδικαστεί    με τον ποιο αποφασιστικό τρόπο.

Αιτία των δεινών του λαού του Μαλί  είναι οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί και ο αγώνας για έλεγχο πρώτων υλών  και εδαφών . Το Μαλί είναι ο 3ος παραγωγός χρυσού στην Αφρική  και  διαθέτει σημαντικά αποθέματα ουρανίου που εκμεταλλεύονται Γαλλικές πολυεθνικές.

Η επέμβαση που αμέσως βρήκε την υποστήριξη της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, την αμέριστη υλική συνδρομή των ΗΠΑ, της Μ. Βρετανίας και της Γερμανίας εξελίσσεται σε μια χώρα που  είναι βασικό στήριγμα στις «αντιτρομοκρατικές» πρωτοβουλίες των ιμπεριαλιστών. Αποδεικνύεται έτσι ότι η ενσωμάτωση στα σχέδια  των ΗΠΑ και στην επεμβατική στρατηγική της ΕΕ για την Υποσαχάρια  περιοχή αποτελεί  απειλή για την ειρήνη και την ασφάλεια των λαών και όχι παράγοντα σταθερότητας .

Η   ξένη στρατιωτική επέμβαση , με ή χωρίς την σφραγίδα του ΟΗΕ, είναι απόλυτα καταδικαστέα. Είναι ψεύτικοι οι ισχυρισμοί  της πολεμικής προπαγάνδας ότι πρόκειται για επέμβαση   για την αποκατάσταση της εδαφικής ακεραιότητας του Μαλί  ώστε να μην πέσει στα χεριά των ισλαμιστών. Πρόκειται για προ πόλου σχεδιασμένη ενεργεία.

Ο λαός του Μαλί δεν χρειάζεται ούτε εγκάθετους  ούτε ξένους προστάτες.  Αυτό που χρειάζεται είναι να μπορεί να καθορίζει τις τύχες του ελευθέρα,  στηριγμένος στη διεθνιστική αλληλεγγύη των λαών. "

 

 
 
 
 
JSN ImageShow by JoomlaShine.com
 
Copyright © 2011 kke.gr