Αντιιμπεριαλιστική Δράση

article thumbnailΑνακοίνωση του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ - Πυκνώνουν τα σύννεφα του ιμπεριαλιστικού πολέμου. Καμία εμπλοκή! Καμιά συμμετοχή!

1. Η καπιταλιστική κρίση, οι δυσκολίες στη διαχείρισή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ιδιαίτερα στην Ευρωζώνη, αλλά και στις ΗΠΑ, οι συνέπειές της ακόμη και στις καπιταλιστικές οικονομίες που εξακολουθούν να έχουν προς το   .... 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΑ 73 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΡΙΨΗ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΒΟΜΒΩΝ ΣΤΗ ΧΙΡΟΣΙΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΓΚΑΣΑΚΙ (06/08/2018)
Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για τα 70 χρόνια από τη ρίψη ατομικών βομβών στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι (06/08/2015)
Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα από την 35η Μαραθώνια πορεία ειρήνης (17/05/2015)
Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για τη συνάντηση του Υπ. Εθνικής Άμυνας με τον ομόλογό του στις ΗΠΑ (22/08/2014)
Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για τους νέους βομβαρδισμούς των ΗΠΑ στο Ιράκ (08/08/2014)
Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για τα 69 χρόνια από τη ρίψη ατομικών βομβών στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι (06/08/2014)
Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα από το συλλαλητήριο του ΚΚΕ και της ΚΝΕ ενάντια στο νέο αιματοκύλισμα του λαού της Παλαιστίνης (17/07/2014)
Αποσπάσματα από την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στο 23ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ στο Στόμιο της Λάρισας (05/07/2014)
Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα από την κινητοποίηση της ΚΝΕ στο Στρατηγείο της ΕΕ στη Λάρισα (05/07/2014)
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ : Καταδίκη της πολεμικής επέμβασης του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία (05/02/2014)
Η δράση ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο αποτελεί για την εργατική τάξη ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα και άρα είναι βασικό στοιχείο της πάλης των κομμουνιστών.    Ολόκληρο το κείμενο...
 
Παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Χ. Αγγουράκη σχετικά με την επέκταση της συμφωνία ελεύθερου εμπορίου της ΕΕ με τη Mercosur
18/01/13

«Όχι στην ιμπεριαλιστική διείσδυση της Ε.Ε»

Με την παρέμβαση του στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο στην συζήτηση για την  επέκταση της συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου της  Ε.Ε. με τη Mercosur ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Χαράλαμπος Αγγουράκης τόνισε τα έξης: 

"Η ιμπεριαλιστική   επιθετικότητα   της ΕΕ  για  τη σύναψη   συμφωνίας ελευθέρου εμπορίου με τη  «MERCOSUR»,   έχει  στρατηγικό  στόχο  τη διείσδυση των ευρωενωσιακών  μονοπωλίων σε νέες αγορές, σε κερδοφόρους τομείς δράσης, την αρπαγή φτηνών πρώτων υλών και εξασφάλιση κερδοφόρων αγορών για τα βιομηχανικά προϊόντα και τις υπηρεσίες των ευρωπαϊκών μονοπωλίων, την ένταση της  εκμετάλλευσης  των λαών, το ξεκλήρισμα των «αυτοαπασχολούμενων»  φτωχών αγροτών, των εργατών γης   και  τη  καταστροφή  του περιβάλλοντος.

Η ευρωκοινοβουλευτική  ομάδα του ΚΚΕ   καταγγέλλει  την ιμπεριαλιστική  επιθετικότητα της ΕΕ  ενάντια  στους  λαούς    των  χωρών της  «MERCOSUR».

Τώρα  χρειάζεται   να δυναμώσει  η αντιμονοπωλιακή - αντικαπιταλιστική πάλη    και η διεθνιστική  αλληλεγγύη των  λαών, για να ανοίξει ο δρόμος για  την ανατροπή  της εξουσίας  των  μονοπωλίων,  για να κατακτήσουν και να οικοδομήσουν οι λαοί   τη  δική τους εξουσία  τη  Λαϊκή  Εξουσία - τη Λαϊκή οικονομία και   ισότιμες σχέσεις   στη βάση  του αμοιβαίου οφέλους."

 

 
 
 
 
JSN ImageShow by JoomlaShine.com
 
Copyright © 2011 kke.gr