Νεολαία

article thumbnailΟ χαιρετισμός του Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ Ν. Αμπατιέλου στο 42ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ

Αγαπητοί φίλοι και αγαπητές φίλες Σύντροφοι και συντρόφισσες, Σας καλωσορίζουμε στην 3η μέρα των εκδηλώσεων του 42ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του "Οδηγητή". Εκ μέρους του Κεντρικού Συμβουλίου χαιρετίζο  .... 

article thumbnailΟμιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στο 42ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – ΟΔΗΓΗΤΗ

Φίλες και Φίλοι Συντρόφισσες και Σύντροφοι Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή» αφήνει κάθε χρόνο το στίγμα του. Με τις εκατοντάδες εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα και φυσικά με τις εκδηλώσεις του εδώ, στο Π  .... 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΑ 44 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΡΩΙΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΤΟ 1973 (16/11/2017)
ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΟ 43ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ [23/9/2017] (23/09/2017)
Χαιρετισμός του Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ Νίκου Αμπατιέλου στο 43ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή (23/09/2017)
ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΕΣ & ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ [2017] (22/09/2017)
ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΟ 43ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ – ΟΔΗΓΗΤΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (16/09/2017)
Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στο αθλητικό τουρνουά της ΚΝΕ κατά των ναρκωτικών (26/06/2017)
Ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στο 42ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – ΟΔΗΓΗΤΗ (24/09/2016)
Ο χαιρετισμός του Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ Ν. Αμπατιέλου στο 42ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ (24/09/2016)
Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στη συγκέντρωση του 25ου Αντιιμπεραλιστικού Διήμερου της ΚΝΕ στη Φλώρινα (03/07/2016)
Δήλωση του Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ Νίκου Αμπατιέλου για τις φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές (18/05/2016)
Παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Χ. Αγγουράκη σχετικά με το ψήφισμα της πρότασης Κανονισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το πρόγραμμα «Εγγύηση για τη Νεολαία»
18/01/13

«ΕΕ: Αξιοποιεί την ανεργία για να ενισχύσει τα κέρδη των μονοπωλίων»

Αιτιολογώντας την αρνητική ψήφο του ΚΚΕ στο Ψήφισμα της Επιτροπής Απασχόλησης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με την πρόταση Κανονισμού της  Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το πρόγραμμα «Εγγύηση για την Νεολαία»,  στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Χαράλαμπος Αγγουράκης τόνισε τα έξης: 

«Το ΚΚΕ καταψήφισε το ψήφισμα γιατί με πρόσχημα την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων, καταλήγει στην ενίσχυση των μονοπωλιακών ομίλων, με εισφοροαπαλλαγές, μείωση μισθών, κατάργηση δικαιωμάτων, με δυο λόγια ένταση της εκμετάλλευσης της νέας βάρδιας της εργατικής τάξης στο έπακρο.  

Ψευτοκατάρτιση με παροχή δεξιοτήτων μιας χρήσης, παροχή ζεστού χρήματος στις επιχειρήσεις για προσλήψεις νέων εργαζομένων, με απαλλαγή από τις ασφαλιστικές εισφορές, επιδότηση μέρους του μισθού των νέων εργαζομένων κλπ, ένταση της εκμετάλλευσης των νέων στο όνομα της εύρεσης δουλειάς, με μισθούς πείνας και χωρίς δικαιώματα.

Το σχήμα αυτό εφαρμόζεται ήδη στην Ελλάδα, τόσο από τη σημερινή τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, όσο και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις του κεφαλαίου, αλλά και σε άλλα κράτη μέλη της ΕΕ (μισθός 518 ευρώ για τους νέους έως 25 χρονών,  ΜΚΟ - δουλεμπορικά γραφεία  κ.ά).

Η πάλη της νεολαίας, η συστράτευση με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ, για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων που γεννάει την ανεργία και την φτώχια, για τη Λαϊκή εξουσία και οικονομία, είναι η μοναδική ελπίδα των νέων ανθρώπων να αποτινάξουν το ζυγό της εκμετάλλευσης, να ζήσουν ζωή με δικαιώματα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους».                 

 
 
 
 
JSN ImageShow by JoomlaShine.com
 
Copyright © 2011 kke.gr