Γυναίκα

article thumbnailΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ [8/3/2019]

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η ΚΕ του ΚΚΕ απευθύνει κάλεσμα αγωνιστικής συμπόρευσης στις εργαζόμενες στο δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα, στις άνεργες, στις επαγγελματίες, στις αγρότισσες, στις συνταξιούχο  .... 

Το ΚΚΕ για τα νεαρά ζευγάρια
19/10/05

Η προστασία της μητέρας και του παιδιού, οι ανάγκες του νέου ζευγαριού, που θέλει να αποκτήσει παιδί, είναι υπόθεση αποκλειστικά και μόνο κρατική. Το ίδιο ισχύει για τις πολύτεκνες οικογένειες και αυτές με ένα γονιό.

Διεκδικούμε ολοκληρωμένα μέτρα και υποδομές, που ανατρέπουν τα αντικειμενικά εμπόδια τα οποία υπάρχουν σήμερα στα νέα ζευγάρια να οργανώσουν τη ζωή τους με βάση τις σύγχρονες απαιτήσεις. Οι νέοι και οι νέες από τα 18 και μετά πρέπει να αποφασίζουν ελεύθερα πότε θα αποκτήσουν οικογένεια.

Η αντιμετώπιση του Δημογραφικού, που υποκριτικά προβάλλεται, δεν μπορεί να γίνει αν δεν αντιμετωπιστούν ορισμένοι από τους βασικούς παράγοντες που επιδρούν στο πρόβλημα, όπως είναι η φτώχεια, η ανεργία, η ανασφάλεια, το κόστος ζωής. Η ελευθερία επιλογής, αν και πόσα παιδιά θα αποκτήσει μια οικογένεια, μπορεί να υπάρξει μόνο αν είναι λυμένα, με ευθύνη του κράτους, τα προβλήματα που σχετίζονται με τη γέννηση και ανάπτυξη του παιδιού.

Απαιτούνται μέτρα, τα οποία στηρίζουν την οικογένεια και όχι υποκριτικά μέτρα που αναφέρονται μόνο στο άτομο χωρίς να παίρνουν υπόψη τις συνολικές συλλογικές ανάγκες της οικογένειας και μάλιστα στα πρώτα δύσκολα βήματά της.

 

Η ύπαρξη ενός ολοκληρωμένου δικτύου κοινωνικών εγκαταστάσεων για την οικογένεια, το παιδί, τα άτομα της τρίτης ηλικίας, για τα άτομα με ειδικές ανάγκες θα συμβάλει και στη βελτίωση της ζωής της γυναίκας, στην αύξηση του ελεύθερου χρόνου της, αφού με τα σημερινά δεδομένα και καθιερωμένα το μεγαλύτερο βάρος της φροντίδας πέφτει στις πλάτες της. Απαιτούνται κρατικοί δωρεάν σύγχρονοι βρεφονηπιακοί σταθμοί και δημόσια κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και νηπίων. Κατ' οίκον στήριξη του νέου ζευγαριού που απέκτησε παιδί, για να αντιμετωπίσει τα όποια προβλήματά του.

 

Δημιουργία δικτύου κρατικών παιδικών κατασκηνώσεων για όλα τα παιδιά των εργαζομένων και των ανέργων. Προτεραιότητα στις οικογένειες με άνεργο, στις μονογονεϊκές, φτωχές λαϊκές οικογένειες, στους μετανάστες.

Παροχή υπηρεσιών και φροντίδα με κρατική υποδομή και υπηρεσίες για την αντιμετώπιση προβλημάτων κακοποίησης του παιδιού. Βοήθεια σε παιδιά που έχουν δυσπροσαρμοστικούς γονείς ή και επικίνδυνους, οικογένειες με ιδιαίτερα προβλήματα που δέχτηκαν σοβαρά πλήγματα.

Να καταργηθεί ο νόμος που ανάγει την πορνεία σε επάγγελμα, στο όνομα της προστασίας της υγείας, στο όνομα της νομιμοποίησης της παρανομίας.

Η πορνεία ανδρών, γυναικών και παιδιών είναι απόδειξη της σήψης και της διαφθοράς της κοινωνίας της εκμετάλλευσης. Αυτό που χρειάζεται είναι να καταργηθούν οι παράγοντες που εκτρέφουν το αντικοινωνικό και απάνθρωπο αυτό φαινόμενο βίας.

 

 

ΟΚΤΩΒΡΗΣ 2005

 
 
 
 
JSN ImageShow by JoomlaShine.com
 
Copyright © 2011 kke.gr