Βουλή

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ : Για τα προβλήματα στις καλλιέργειες από τις βροχοπτώσεις στη Θεσσαλία
24/05/16

Προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Σοβαρές καταστροφές σημειώθηκαν πρόσφατα από τις έντονες βροχοπτώσεις στην περιοχή της Θεσσαλίας, με αποτέλεσμα αρκετές καλλιέργειες να έχουν υποστεί τεράστιες και εκτεταμένες ζημιές (βαμβάκι, σιτηρά, βίκος, δενδρώδεις καλλιέργειες) στους Νομούς Λάρισας, Καρδίτσας και Τρικάλων. Σε πολλές μάλιστα περιοχές τα χωράφια πλημμύρισαν με αποτέλεσμα την συνολική καταστροφή των καλλιεργειών.

Συγχρόνως λόγω του έντονου φαινομένου αλλά και των ανεπαρκών έργων υποδομής τεράστια προβλήματα και εκτεταμένες ζημιές δημιουργήθηκαν στην πόλη των Φαρσάλων με δεκάδες σπίτια να έχουν πλημμυρίσει.

Μετά και αυτή τη δυσμενή εξέλιξη οι αγρότες βρίσκονται σε απόγνωση και μπροστά σε νέα αδιέξοδα για τα εισοδήματά τους, που έρχονται να προστεθούν στην ήδη τραγική οικονομική κατάσταση που βιώνουν και αυτοί λόγω της αντιλαϊκής, αντιαγροτικής πολιτικής τόσο της παρούσας όσο και των προηγούμενων κυβερνήσεων.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα λάβει ώστε:

  • Να γίνει άμεσα εκτίμηση των ζημιών στο σύνολο των καλλιεργειών και να αποζημιωθούν οι παραγωγοί για το 100% της ζημιάς.
  • Να δοθεί έκτακτη ενίσχυση στους πληγέντες προκειμένου να αντιμετωπίσουν την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν.

 

Ο βουλευτής

Γιώργος Λαμπρούλης

 

 
 
 
 
JSN ImageShow by JoomlaShine.com
 
Copyright © 2011 kke.gr