ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ: ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΗ ΑΕ ΣΤΟΝ ΤΟΕΒ - ΜΑΤΙ - ΤΥΡΝΑΒΟΥ - ΑΜΠΕΛΩΝΑ ΣΤΟ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ
15/05/18

Προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Αντιμέτωποι με ένα τεράστιο πρόβλημα που μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες για τη σοδειά τους, βρίσκονται οι αγρότες που ανήκουν στον ΤΟΕΒ (Μάτι - Τύρναβο - Αμπελώνα) με έδρα τον Αμπελώνα στο Νομό Λάρισας.

Λόγω οφειλών προς τη ΔΕΗ Α.Ε. η εταιρεία προχώρησε σε διακοπή της ηλεκτροδότησης με αποτέλεσμα να έχει σταματήσει η άρδευση νερού (λόγω μη λειτουργίας των αντλιοστασίων) και κατ' επέκταση το πότισμα των καλλιεργειών (δενδρώδεις καλλιέργειες, περιβόλια, καλαμπόκι, βαμβάκι κ.ά.).

Παρά τις πολύμηνες συζητήσεις μεταξύ των αρμοδίων (ΤΟΕΒ, ΔΕΗ, κυβέρνηση) το πρόβλημα μέχρι σήμερα παραμένει. Η ΔΕΗ ζητάει το 30% συνολικών οφειλών ύψους 1,7 εκατομμυρίων ευρώ που, όπως ισχυρίζεται, δεν έχει να καταβάλει ο ΤΟΕΒ.

Μάλιστα αυτό συμβαίνει σε μια περίοδο με αυξημένες ανάγκες για άρδευση και οι επιπτώσεις στην παραγωγή θα είναι καταστροφικές

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ο κ. Υπουργός σε τι ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, να εξασφαλιστεί άμεσα, μόνιμα, με επάρκεια, με φθηνό νερό η άρδευση της περιοχής;

 

Ο βουλευτής

Γιώργος Λαμπρούλης

 

 

 
 

 

 
 
 
 
JSN ImageShow by JoomlaShine.com
 
Copyright © 2011 kke.gr