ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ: ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΩΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΑΧΑΡΝΩΝ ΚΑΙ ΦΥΛΗΣ
21/11/18

Προς την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Στους Δήμους Αχαρνών και Φυλής αποτελεί συχνό φαινόμενο η φασιστική βία και οι δολοφονικές επιθέσεις απέναντι σε μετανάστες εργαζόμενους. Πρόκειται για οργανωμένες φασιστικές συμμορίες που στοχοποιούν μετανάστες εργαζόμενους και τούς επιτίθενται είτε μέσα στο σπίτι τους, είτε στη διαδρομή από το σπίτι τους στο χώρο εργασίας τους και αντίστροφα. Για τις επιθέσεις αυτές οι φασιστικές συμμορίες συνήθως χρησιμοποιούν οχήματα τύπου Smart.

Γίνεται αντιληπτό ότι οι φασιστικές συμμορίες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της εγκληματικής δραστηριότητας που αναπτύσσεται στην περιοχή και δίκαια ο εργατικός - λαϊκός κόσμος αγανακτεί και εξοργίζεται.

Τέτοιες επιθέσεις, κατ' επανάληψη έχουν δημόσια καταγγελθεί από το ΚΚΕ, από δεκάδες εργατικά σωματεία και φορείς των συγκεκριμένων περιοχών και δε λαμβάνεται κανένα ουσιαστικό μέτρο.

Προκαλούν εύλογα ερωτηματικά το γεγονός ότι οι επιθέσεις αυτές δεν καταγράφονται ως ρατσιστικές, αλλά απλά ως μία διένεξη ή το ότι αποθαρρύνεται η καταγγελία των δολοφονικών επιθέσεων και η αυτόφωρη διαδικασία όταν μετανάστες χτυπημένοι πηγαίνουν στο Αστυνομικό Τμήμα για να καταγγείλουν την επίθεση που έχουν δεχτεί.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κ. Υπουργός:

Τι μέτρα προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση τέτοιων εγκληματικών ρατσιστικών επιθέσεων από φασιστικές συμμορίες που δρουν στους Δήμους Αχαρνών και Φυλής;

 

Η βουλευτής

Διαμάντω Μανωλάκου

 

 

  
 
 
 
JSN ImageShow by JoomlaShine.com
 
Copyright © 2011 kke.gr