Βουλή

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ : Καταδίκη της πολεμικής επέμβασης του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία
05/02/14

Προς τους Υπουργούς Εξωτερικών και  Εθνικής Άμυνας

Όπως είναι γνωστό, με τη σύμφωνη γνώμη και της ελληνικής κυβέρνησης στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ τη Δευτέρα 20 Γενάρη αποφασίστηκε η γενικευμένη επέμβαση στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.

Η επέμβαση αυτή στόχο έχει να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των ευρωενωσιακών μονοπωλίων στην περιοχή και αποκαλύπτει για μια ακόμη φορά τον ιμπεριαλιστικό χαρακτήρα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Η ελληνική κυβέρνηση για μια ακόμη φορά εμπλέκει τη χώρα μας σε επικίνδυνες πολεμικές αποστολές και σε γεωπολιτικούς ανταγωνισμούς χάριν των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου. Μεταξύ άλλων έχει ήδη αποφασίσει τη διάθεση του στρατηγείου της Λάρισας για την εκπαίδευση και προετοιμασία της αποστολής.

Το ΚΚΕ καταγγέλλει αυτούς τους σχεδιασμούς, καταδικάζει κάθε συμμετοχή της Ελλάδας στην προώθηση των ιμπεριαλιστικών σχεδίων και απαιτεί να μη δοθεί καμία διευκόλυνση σε ΝΑΤΟ και ΕΕ για την προώθηση αυτών των σχεδίων. Να κλείσει η βάση της Σούδας, να μη διατεθούν υποδομές που βρίσκονται στη χώρα μας, να μη διατεθεί το Στρατηγείο της Λάρισας για την εκπαίδευση και προετοιμασία της αποστολής.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός πως τοποθετείται η κυβέρνηση στο ζήτημα της πολεμικής παρέμβασης στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία και την εμπλοκή της χώρας μας

 

Ο βουλευτής

Θανάσης Παφίλης

 
 
 
 
JSN ImageShow by JoomlaShine.com
 
Copyright © 2011 kke.gr