Βουλή

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ: ΜΟΝΙΜΗ ΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΛΗΡΩΣΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΙΤΙΣΗ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΓΝΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟΥ
28/02/18

Προς τον Υπουργό Υγείας

Για άλλη μια φορά οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα και την σίτιση στα νοσοκομεία του ΠΑΓΝΗ και του Βενιζέλειου βρίσκονται μπροστά στην ανασφάλεια, την ομηρία αλλά και την απλήρωτη εργασία. Όλα αυτά παρά την υπόσχεση που είχαν δώσει στους εργαζόμενους η διοίκηση των νοσοκομείων, το υπουργείο υγείας και η 7η ΥΠΕ, ότι με την πρόσληψή τους, βάση της προκήρυξης το φθινόπωρο του 2017, θα εξασφάλιζαν για 2 χρόνια την εργασία τους.

Οι εργαζόμενοι μέχρι σήμερα ζουν την κοροϊδία και τον εμπαιγμό τόσο της διοίκησης, όσο και του υπουργείου και της 7ης ΔΥΠΕ, καθώς παραμένουν απλήρωτοι 2 μήνες μετά από την υπογραφή σύμβασης τον Δεκέμβρη του 2017.

Μάλιστα, πληροφορήθηκαν πως έχει υπάρξει πρόβλημα με τις συμβάσεις τους, διότι η επίτροπος βασιζόμενη στο υπάρχον αντιδραστικό πλαίσιο έκρινε πως οι συμβάσεις δεν είναι νόμιμες, αφενός λόγω του ότι θεωρούνται συνεχιζόμενες για τους παλαιότερους εργαζόμενους οι οποίοι υπόκεινται στο νόμο περί 24μηνου, ενώ αφετέρου για όλους οι συμβάσεις δεν μπορούν να ισχύουν πέραν του 2018 με βάση την ισχύουσα νομοθεσία.

Εδώ και χρόνια οι εργαζόμενοι στην δημόσια υγεία διεκδικούν να φύγουν οι εργολάβοι από τα νοσοκομεία, να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα, να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος, να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι και εργολαβικοί και επιπλέον, να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων με βάση τις σύγχρονες ανάγκες.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, σε ποιες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση για να διασφαλιστούν για τους εργαζομένους αυτούς μόνιμή σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Να μπει τέλος στην εργασιακή τους ανασφάλεια και τη συνεχιζόμενη απληρωσιά.


Ο Βουλευτής

Μανώλης Συντυχάκης

 
 
 
 
JSN ImageShow by JoomlaShine.com
 
Copyright © 2011 kke.gr