ΕΡΩΤΗΣΗ : Να ενισχυθούν οι πλημμυροπαθείς επιχειρήσεις του Βόλου
27/12/10

Προς τον Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας

     Είναι γνωστό ότι το Δεκέμβρη του 2008 επλήγησαν από πλημμύρες επιχειρήσεις στη συνοικία της Νεάπολης του Δήμου Βόλου, εξαιτίας της έλλειψης αντιπλημμυρικών έργων.

     Παρά την έγκαιρη υποβολή του αιτήματος από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας για οριοθέτηση της περιοχής, ως πλημμυρόπληκτης, αυτό έγινε με μεγάλη καθυστέρηση, ενάμιση χρόνο μετά, τον Ιούνιο του 2010 (ΦΕΚ 1047 Β/9-7-2010).

     Κι ενώ αναμενόταν με αγωνία από τους πλημμυροπαθείς η έκδοση ΚΥΑ για τον καθορισμό των αποζημιώσεων των δικαιούχων, δημοσιεύθηκε Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 1779 Β/12-11-2010) με την οποία παρέχεται εγγύηση του Δημοσίου προς τις εμπορικές τράπεζες για τη δανειοδότηση, όχι των επιχειρήσεων που επλήγησαν και αναμένουν την καταβολή της αποζημίωσης, αλλά των οικιών και των κτηρίων που δεν υπάρχουν στην κατάσταση των δικαιούχων που υπέβαλε η ΝΑΜ.

     Το γεγονός αυτό, δείχνει τον εμπαιγμό των επαγγελματιών που πέραν των άλλων, πλήττονται και από την πολιτική της κυβέρνησης, γιατί η απόφαση αυτή είναι χωρίς αντίκρισμα για τους δικαιούχους της Νεάπολης, αφού το πρωτόκολλο των μικτών επιτροπών αφορά αποκλειστικά την αποκατάσταση ζημιών σε εμπορικές και μεταποιητικές επιχειρήσεις.

 

     Ύστερα από τα παραπάνω, ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, αν θα αλλάξει την Υπουργική Απόφαση, ώστε να συμπεριλάβει τις πληγείσες επιχειρήσεις, ως ελάχιστη στήριξη της κυβέρνησης προς τους συγκεκριμένους επαγγελματίες.

 

Οι βουλευτές

Αποστόλης Νάνος

Αντώνης Σκυλλάκος

 
 
 
 
JSN ImageShow by JoomlaShine.com
 
Copyright © 2011 kke.gr