ΕΡΩΤΗΣΗ : Δολοφονική επίθεση σε βάρος μαθητών και εργατών στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης
16/11/12

Προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη

Την Τετάρτη 7 Νοέμβρη 2012, δεύτερη μέρα της πανελλαδικής πανεργατικής 48ωρης απεργίας, σημειώθηκε άνανδρη και απρόκλητη δολοφονική επίθεση σε βάρος μαθητών μελών της ΚΝΕ στο ΕΠΑΛ Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, που καλούσαν σε συμμετοχή στην απεργία και τις συγκεντρώσεις. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε από τραμπούκους της φασιστικής «Χρυσής Αυγής», με επικεφαλής τα γνωστά τοπικά στελέχη της Διχταπανίδη και Παναγιωτίδη. Οι δύο προαναφερόμενοι τραμπούκοι που είναι ιδιοκτήτης σχολής πολεμικών τεχνών και δάσκαλος καράτε αντίστοιχα, επιτέθηκαν με δολοφονικές διαθέσεις στους μαθητές, χρησιμοποιώντας ξύλινα και μεταλλικά γκλόμπς.

Στη συνέχεια, οι παραπάνω εγκληματίες επιτέθηκαν και σε απεργούς εργάτες από το εργοστάσιο της ΑΓΝΟ που κατέφθασαν για την υπεράσπιση των μαθητών, εναντίον των οποίων επιχείρησαν να χρησιμοποιήσουν και μαχαίρια. Βέβαια, οι απεργοί εργάτες κατάφεραν τελικά και τους αφαίρεσαν τα γκλόμπς, δύο ξύλινα και ένα πτυσσόμενο μεταλλικό και τα παρέδωσαν στο Αστυνομικό Τμήμα Λαγκαδά, όπου υπέβαλαν και σχετική μήνυση. Από την επίθεση των παραπάνω εγκληματιών τραυματίστηκαν ένας απεργός εργάτης και ένας νεολαίος της ΚΝΕ που διακομίστηκε σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης με τραύματα στο κεφάλι. Τα χειρότερα αποφεύχθηκαν χάρη στην αποφασιστικότητα και την ψυχραιμία των απεργών εργατών.

Το σοβαρό αυτό περιστατικό αποκάλυψε για άλλη μια φορά το πραγματικό αποκρουστικό πρόσωπο της ναζιστικής «Χρυσής Αυγής», ως ενός ύπουλου τρομοκρατικού και αντικομμουνιστικού μηχανισμού που χρησιμοποιείται ενάντια στους νέους και τους εργαζόμενους που αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους.

Ωστόσο, η κυβέρνηση φέρει ακέραιη την ευθύνη για τη μη σύλληψη των παραπάνω εγκληματιών, ενώ είναι γνωστά και δηλώθηκαν στην Αστυνομία τα ονόματά τους και είναι διαθέσιμα όλα τα σχετικά αποδεικτικά στοιχεία.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός,

  • Για ποιο λόγο δεν συνελήφθησαν από την Αστυνομία στα πλαίσια του Αυτοφώρου οι παραπάνω δράστες του σοβαρού αυτού περιστατικού;
  • Σε ποιες ενέργειες έχει προβεί και προτίθεται να προβεί η Αστυνομία για τη διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης ώστε να οδηγηθούν οι επικίνδυνοι αυτοί δράστες στη Δικαιοσύνη και να αποφευχθούν ανάλογες εγκληματικές επιθέσεις τους στο μέλλον;

 

Οι βουλευτές

Θεοδόσης Κωνσταντινίδης

Ελένη Γερασιμίδου

 
 
 
 
JSN ImageShow by JoomlaShine.com
 
Copyright © 2011 kke.gr