ΕΡΩΤΗΣΗ : Δυσκολίες των επαγγελματιών οδηγών για την απόκτηση του Πιστοποιητικού Επαγγελματικής Ικανότητας (ΠΕΙ)
03/04/13

Προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

Οι επαγγελματίες οδηγοί, σε όλες τις χώρες της Ε.Ε., υποχρεώνονται, από το Σεπτέμβρη του 2013 για τα λεωφορεία και από το 2014 για τα φορτηγά, να αποκτήσουν το Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Ικανότητας (ΠΕΙ).

Για την απόκτηση του, που σύμφωνα και την Πανελλαδική Ομοσπονδία Συνδικάτων Εργατοϋπαλλήλων Μεταφοράς (Π.Ο.Σ.Ε.Μ.) αναβαθμίζει σε μεγάλο βαθμό τις γνώσεις και την ικανότητα του επαγγελματία οδηγού, απαιτείται η παρακολούθηση μαθημάτων σε μορφή σεμιναρίων 35 ωρών.

Με δεδομένο όμως την ανεργία που πλήττει τον κλάδο, αλλά και τη μείωση των αποδοχών των οδηγών, λόγω της ασκούμενης αντεργατικής πολιτικής και της σημερινής τρικομματικής κυβέρνησης (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ), το κόστος για την κατάρτιση και την καταβολή παράβολου είναι απαγορευτικά γι' αυτούς.

Για τους λόγους αυτούς ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση, ώστε να μην μεταφερθεί στις πλάτες των επαγγελματιών οδηγών η απόκτηση του υποχρεωτικού πλέον Πιστοποιητικού Επαγγελματικής Ικανότητας (ΠΕΙ) και τα σεμινάρια που χρειάζονται να γίνουν από Δημόσιο φορέα εκπαίδευσης;

 

Οι βουλευτές

Θεοδόσης Κωνσταντινίδης

Ελένη Γερασιμίδου 
 
 
 
 
JSN ImageShow by JoomlaShine.com
 
Copyright © 2011 kke.gr