Βουλή

ΕΡΩΤΗΣΗ: ΕΚΤΑΚΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ Δ. ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΚΤΙΡΙΑΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ-ΛΥΚΕΙΟΥ ΜΑΚΡΥ ΓΙΑΛΟΥ
09/02/18

Προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων

Οι θυελλώδεις άνεμοι που έλαβαν χώρα στις 25 και 26 Γενάρη στην Ιεράπετρα και τα δημοτικά του διαμερίσματα, είχαν ως αποτέλεσμα, εκτός από τις ανυπολόγιστες ζημιές στις θερμοκηπιακές καλλιέργειες, να υποστούν σημαντικές ζημιές το σχολικό κτίριο όπου στεγάζει το Γυμνάσιο Κουτσουρά, καθώς και το σχολικό συγκρότημα Γυμνασίου - Λυκείου Μακρύ Γιαλού.

Στο σχολικό συγκρότημα αποκολλήθηκαν οι κεραμοσκεπές, έσπασαν τζάμια και παράθυρα, η περίφραξη καταστράφηκε, και άλλες σημαντικές υποδομές υπέστησαν ζημιές. Βασικό πρόβλημα είναι ότι σε μία από τις 4 προκάτ αίθουσες που στεγάζονται μαθητές του Λυκείου έχει πέσει ένας ολόκληρος τοίχος.

Αυτές οι αίθουσες ήταν υποτίθεται προσωρινές λύσεις (ενώ είναι τοποθετημένες πάνω από δέκα χρόνια) και οι οποίες είναι ακατάλληλες τόσο λόγω υψηλών θερμοκρασιών το καλοκαίρι και χαμηλών το χειμώνα ενώ δυσκολεύουν βεβαίως και το εκπαιδευτικό έργο λόγω έλλειψης ηχομόνωσης

Είναι κατανοητό πως τίθεται άμεσα θέμα ασφάλειας των μαθητών και των εκπαιδευτικών, αν άμεσα δεν γίνουν οι σχετικές επιδιορθώσεις με νέα μόνιμη και σταθερή λύση, για να μην υπάρχει κάθε φορά η αγωνία από μελλοντικά έντονα καιρικά φαινόμενα.

Ερωτώνται οι κ. Υπουργοί, τι μέτρα θα λάβουν ώστε άμεσα να δοθεί η αναγκαία έκτακτη χρηματοδότηση στο Δήμο Ιεράπετρας, για να προχωρήσει σε επιδιορθώσεις στο σχολικό συγκρότημα και στη μελέτη - κατασκευή των απαραίτητων έργων στο σχολικό συγκρότημα του Μακρύ Γιαλού.


Οι βουλευτές

Μανώλης Συντυχάκης

Διαμάντω Μανωλάκου

Σταύρος Τάσσος

 
 
 
 
JSN ImageShow by JoomlaShine.com
 
Copyright © 2011 kke.gr