ΕΡΩΤΗΣΗ: ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΟ 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ Ν. ΜΗΧΑΝΙΩΝΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
07/11/18

Προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

Η «κανονικότητα» στα σχολεία, που εξήγγειλε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ το Σεπτέμβρη, δεν πέρασε από το 1ο Γυμνάσιο της Νέας Μηχανιώνας του Δήμου Θερμαϊκού στην ΠΕ Θεσσαλονίκης.

Στο σχολείο αυτό υπάρχουν 37 μαθητές, οι οποίοι σύμφωνα με τη διάγνωση του ΚΕΔΔΥ πρέπει να παρακολουθούν τμήμα ένταξης. Συνολικά στο σχολείο υπάρχουν 7 τμήματα ένταξης. Συγκεκριμένα στην Α' τάξη 20 μαθητές σε 3 τμήματα, στη Β' τάξη 12 μαθητές σε 2 τμήματα και στη Γ' τάξη 5 μαθητές σε 2 τμήματα.

Για την κάλυψη των αναγκών αυτών των μαθητών υπάρχει μόνο ένας φιλόλογος, ενώ έχουν ζητηθεί από το Σεπτέμβριο έως και σήμερα οι εξής ειδικότητες: φιλόλογοι ειδικής αγωγής για 31 ώρες, μαθηματικοί ειδικής αγωγής για 28 ώρες, φυσικοί ειδικής αγωγής για 11 ώρες, χημικοί για 4 ώρες, βιολόγοι για 7 ώρες. Παρά τα αιτήματα του σχολείου και τις πιέσεις των γονιών κανένα κενό δεν έχει καλυφθεί.

Ταυτόχρονα στο ίδιο σχολείο υπάρχουν 3 παιδιά για παράλληλη στήριξη, εκ των οποίων τα 2 στηρίζονται με ιδιωτικό εκπαιδευτικό, ενώ για το ένα παιδί δεν έχει σταλεί κανείς εκπαιδευτικός.

Συγκεκριμένα απαιτούνται για την παράλληλη στήριξη του παιδιού φιλόλογος ειδικής αγωγής για 11 ώρες, μαθηματικός ειδικής αγωγής για 4 ώρες, φυσικός ειδικής αγωγής για 1 ώρα, βιολόγος για 1 ώρα, γεωλόγος για 1 ώρα, γυμναστής φυσικής αγωγής 2 ώρες.

Με βάση τα παραπάνω ΕΡΩΤΑΤΑΙ o κ. Υπουργός τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για την άμεση κάλυψη όλων των κενών της ειδικής αγωγής στο συγκεκριμένο σχολείο και για τη συνολική κάλυψη των κενών που υπάρχουν στην ειδική αγωγή με μόνιμους διορισμούς.

 

Οι βουλευτές

Σάκης Βαρδαλής

Γιάννης Δελής

 


 
 


 
 
 
 
JSN ImageShow by JoomlaShine.com
 
Copyright © 2011 kke.gr