Βουλή

ΕΡΩΤΗΣΗ: ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΝΕΟΤΗΤΑΣ ΑΓ. ΚΟΣΜΑ
09/02/18

Προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Νεότητας Αγίου Κοσμά (Ν.Π.Δ.Δ.) η πώληση του πρώην «Αεροδρομίου Ελληνικού» έχει προκαλέσει σύγχυση στους εργαζόμενους διότι δεν γνωρίζουν σε ποιο σημείο και σε ποια έκταση θα επηρεασθεί το αθλητικό κέντρο και το σπουδαιότερο ποιο θα είναι το μέλλον των ιδίων των εργαζομένων.

Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει επίσημη πληροφόρηση από τους αρμόδιους φορείς στους εργαζόμενους του κέντρου για το τι πρόκειται να γίνει τόσο με τους ίδιους όσο και με τις εγκαταστάσεις.

Ο συνολικός χώρος που καταλαμβάνουν οι εγκαταστάσεις ανέρχεται στα 426 στρέμματα παρέχοντας δυνατότητες προπόνησης σε αθλητές και αθλήτριες υψηλού αγωνιστικού επιπέδου αλλά ταυτόχρονα καλύπτει και τις ανάγκες των πολιτών για ελεύθερη άσκηση - άθληση και αναψυχή.

Στο Ε.Α.Κ.Ν. υπηρετούν εβδομήντα (70) εργαζόμενοι διαφόρων ειδικοτήτων, αριθμός που δεν επαρκεί για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες του κέντρου.

Είναι λογικό οι εργαζόμενοι να ανησυχούν για το μέλλον του κέντρου, αφού οι επανειλημμένες δηλώσεις περί μεταφοράς των εγκαταστάσεων από το στόμα πολλών κυβερνητικών παραγόντων σε καμιά περίπτωση δεν τους διασφαλίζει.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κ. Υπουργός, τι μέτρα θα πάρει ώστε να παραμείνει το ΕΑΚΝ Αγ. Κοσμά με τη μορφή του Ν.Π.Δ.Δ., υπό την εποπτεία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και να κατοχυρωθούν τα εργασιακά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των εργαζομένων.

 

Οι Βουλευτές

Χρήστος Κατσώτης

Γιάννης Γκιόκας

Λιάνα Κανέλλη

Διαμάντω Μανωλάκου


 
 
 
 
JSN ImageShow by JoomlaShine.com
 
Copyright © 2011 kke.gr