Βουλή

ΕΡΩΤΗΣΗ : ΓΙΑ ΤΑ ΟΞΥΜΜΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ 18ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΧΑΡΝΩΝ
20/12/17

Προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

Επαναφέρουμε το θέμα των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν μια σειρά σχολεία των Δήμων Αχαρνών και Φυλής και συγκεκριμένα το 18ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών, χωρίς βέβαια να σημαίνει ότι είναι το μοναδικό που αντιμετωπίζει τέτοια προβλήματα.

Το 18ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών στεγάζεται από το 1989 σε αίθουσες προκάτ, στων οποίων μάλιστα τα τοιχώματα με το πέρασμα του χρόνου έχουν εμφανίσει διάφορες ρωγμές, με αποτέλεσμα με την πρώτη βροχή να στάζουν νερό. Γίνεται αντιληπτό ότι ειδικά τους χειμερινούς μήνες η εκπαιδευτική διαδικασία εξελίσσεται σε Γολγοθά. Επιπλέον, στο σχολείο δεν υπάρχει χώρος για τις καθιερωμένες σχολικές εκδηλώσεις, ενώ σε πρόσφατο αίτημα να διαμορφωθεί το προαύλιο προκειμένου οι μαθητές να παίζουν ή να κάνουν γυμναστική με ασφάλεια, οι αρμόδιοι έριξαν αμμοχάλικο, υλικό που δε διασφαλίζει την ασφάλεια των μαθητών.

Την ίδια στιγμή, οξυμένα προβλήματα αντιμετωπίζουν οι δάσκαλοι ειδικοτήτων που τρέχουν από σχολείο σε σχολείο για να συμπληρώσουν ώρες.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός: Τι μέτρα προτίθεται να λάβει για να δοθεί επιτέλους οριστική λύση στα οξυμένα προβλήματα που χρόνια αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς και οι μαθητές του 18ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών.


Οι Βουλευτές

Χρήστος Κατσώτης

Γιάννης Γκιόκας

Λιάνα Κανέλλη

Διαμάντω Μανωλάκου

 
 
 
 
JSN ImageShow by JoomlaShine.com
 
Copyright © 2011 kke.gr